Για ποιους λόγους το Μαξίμου επέλεξε τον Δήμα…

1Η επιλογή του Σταύρου Δήμα από την κυβέρνηση, να είναι δηλαδή υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Αντιθέτως η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους με την επιλογή του πρώην επιτρόπου.

Τι πιστεύει όμως, ότι θα κερδίσει η κυβέρνηση; Για ποιο λόγο επέλεξε υποψήφιο από την κεντροδεξιά;

Το Μάξιμο σκέφτηκε κυριολεκτικά πάρα πολύ το θέμα του υποψηφίου. Στην πραγματικότητα ήταν μια εξίσωση με πολλούς αγνώστους, καθώς η κυβέρνηση έπρεπε από την μια να κρατήσει τις ισορροπίες μέσα στην ίδια την παράταξη, από την άλλη να ικανοποιήσει τον έτερο κυβερνητικό εταίρο, ενώ τέλος – και το κυριότερο – έπρεπε να πετύχει τον διεμβολισμό στους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και στα άλλα κόμματα!

Σε αυτό το τρίπτυχο, η κυβέρνηση κινήθηκε με άκρα μυστικότητα. Ταυτόχρονα, όμως, έπρεπε το πρόσωπο αυτό να είναι και μιας ευρύτερης κοινής αποδοχής, δηλαδή, να έχει την εκτίμηση πλατιών στρωμάτων των Ελλήνων πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Σταύρος Δήμας θεωρείται πως είναι το πρόσωπο που καλύπτει όλα τα δεδομένα.

Ενα πρόσωπο δηλαδή ήπιων τόνων, γενικώς συμπαθές και μετριοπαθές, που δεν έχει δώσει δικαιώματα στο παρελθόν και δεν προκαλεί με τις θέσεις του. Επίσης, χαίρει εκτίμησης, εκτός από την Ελλάδα, και στο εξωτερικό, όπου έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του ως Επίτροπος της χώρας μας στην Ε.Ε., ως πρώην Επίτροπος.

Κρίσιμο είναι και το στοιχείο ότι είναι από τους παλιούς πολιτικούς, καθώς εκλέγεται βουλευτής από το 1977.

Βασικό στοιχείο του προφίλ του είναι ότι δεν είναι από τους σκληρούς νεοφιλελεύθερους, αλλά αντίθετα καλύπτει το χώρο της λεγόμενης «δημοκρατικής δεξιάς».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο κ. Δήμας μπορεί να αποτελέσει τον υποψήφιο που θα κερδίσει ψήφους τόσο απ’ όλες τις πλευρές του Κοινοβουλίου, από τους ανεξάρτητους βουλευτές, τους ΑΝΕΛ, ακόμα και από τη ΔΗΜΑΡ.

Ακριβώς λόγο του μετριαπαθούς προφίλ του, έχει κάθε δυνατότητα να διεισδύσει και να φέρει… ψήφους τόσο από τους ΑΝΕΛ, όσο και από τη ΔΗΜΑΡ, καθώς μέχρι αυτήν την ώρα όλα δείχνουν ότι πιθανώς να χρειαστεί ψήφους και από εκεί η κυβέρνηση

 

crashonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *