Δίκη Siemens: Καλό χειμώνα θα ξεκινήσει! Σε εξέλιξη η πειθαρχική έρευνα

1Σε τέσσερις μήνες αναμένεται η μετάφραση ολόκληρου του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υποθέση της Siemens, στη Γαλλική και Γερμανική γλώσσα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η δίκη θα προσδιοριστεί εκ νέου σε πέντε με έξι μήνες.

Μέσα στην ημέρα θα διαβιβαστούν στην εισαγγελία Εφετών Αθηνών οι δυο αιτήσεις που κατέθεσε ο πρωί της Πέμπτης (14.07.2016) ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση των δύο υποθέσεων της υπόθεσης Siemens που αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος ζήτησε από την κ. Δημητρίου την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που προβλέπει την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα εκδίκαση των υποθέσεων εξαιρετικής φύσεως.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών θα έρθει σε επαφή με τις μεταφραστικές υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, για το χρόνο που απαιτείται για τη μετάφραση του βουλεύματος σε δύο γλώσσες, προκειμένου να ορίσει τη νέα δικάσιμο της δίκης, η οποία αναμένεται σε περίπου 5 μήνες.

Ήδη από χθες το απόγευμα η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαίρη, με εντολή της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου, διενεργεί άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης της Siemens.

Η πειθαρχική έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά στη διαπίστωση ή μη πειθαρχικών παραβάσεων που τυχόν τελέστηκαν από εισαγγελικούς λειτουργούς της εισαγγελίας εφετών Αθηνών σχετικά με την προπαρασκευαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι να φτασει η υπόθεση στο ακροατήριο, χωρίς τον κίνδυνο εμφάνισης ακυροτήτων.

Ειδικότερα αφορά σε τρία κρίσιμα ζητήματα, πρώτον στη μη μεταφράση του παραπεμπτικού βουλεύματος και της κλήσεως, δεύτερον στην απαράδεκτη επίδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος και της κλήσεως σε δικηγόρους του Φάνη Λυγινού και στη μη επιμέλεια να κληθεί στο ακροατήριο διερμηνέας της γαλλικής γλώσσας για τον Γαλλοελβετό Ζαν Κλωντ Όσβαλτ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *