«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

27Σίγουρος πως η Εθνική δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μόρας στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της πρεμιέρας του παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας κόντρα στην Κολομβία. Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Τζιόλης τόνισε πως το σύνολο του Φερνάντο Σάντος είναι μία «πραγματική ομάδα» και πως είναι διατεθειμένο να το αποδείξει στο γήπεδο.

«Περιμένουμε με ανυπομονησία να ξεκινήσει η διοργάνωση. Έφτασε η στιγμή. Ψυχολογικά και σωματικά είμαστε καλά και είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Μεθαύριο ελπίζω να δείξουμε τον καλό μας εαυτό», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Αλέξανδρου Τζιόλη.

Για να συνεχίσει ο Βαγγέλης Μόρας: «Ψυχολογικά είμαστε καλά. Το περιμέναμε πως και πως. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Περιμένουμε να περάσουν οι δύο μέρες για να ξεκινήσει το τουρνουά, γιατί πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για έναν πόδοσφαιριστή. Ανυπομονούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για τις διαφορές που έχει αυτή η ομάδα με εκείνη του 2010:

«Η σημαντική διαφορά είναι ότι έχουμε άλλον προπονητή τώρα. Τότε ήταν ο κύριος Ρεχάγκελ, τώρα ο κύριος Σάντος. Οι ομοιότητες ότι οι προπονητές έκλειναν ένα κύκλο στην Εθνική ομάδα. Σαν ομάδα έχουμε τα ίδια στοιχεία. Είμαστε μία πραγματική ομάδα και θα το δείξουμε μέσα στο γήπεδο», δήλωσε ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μόρας είπε: «Συμφωνώ με τον Αλέξανδρο πως η διαφορά είναι ο προπονητής. Σαν ποδοσφαιριστές έχουμε περισσότερες εμπειρίες. Η εμπειρία αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε τέτοιους μεγάλους αγώνες».

Για το τι περιμένουν από την Κολομβία και ποια πιστεύουν πως είναι τα αδύνατα και δυνατά της σημεία:

Μόρας: «Γνωρίζουμε ότι τα δυνατά σημεία είναι η ταχύτητα και ότι τους αρέσει το επιθετικό κομμάτι. Έχουμε δουλέψει κατάλληλα για να την αντιμετωπίσουμε. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Αυτό που θέλουμε είναι να μη λείψει το πάθος και η οργάνωση από εμάς. Εύχομαι να γίνει ένα ματς που να το χαρούμε, αλλά στόχος μας είναι να πετύχουμε το κάτι παραπάνω και αυτό θέλουμε να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Για το γεγονός πως όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται η ελληνική αποστολή στη Βραζιλία, δεν έχει βγει από το ξενοδοχείο.

Τζιόλης: «Βρισκόμαστε λίγες μέρες εδώ και οι πρώτες μέρες είναι προσαρμογής. Έχουμε την προσοχή μας στο να αναλύσουμε τον αντίπαλό μας και γι’ αυτό περάσαμε όλο μας το χρόνο στο ξενοδοχείο».

Για το αν τους προβληματίζει το κλίμα της Βραζιλίας:

Τζιόλης: «Ξέρουμε ότι είναι σκληρό και δύσκολο να αγωνίζεσαι με αυτές τις συνθήκες. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Και οι δύο ομάδες τις ίδιες συνθήκες θα αντιμετωπίσουν. Το αφήνουμε στην άκρη αυτό και δεν το παίρνουμε σαν δικαιολογία».

Μόρας: «Η Κολομβία είναι συνηθισμένη να παίζει σε τέτοιο κλίμα. Δεν είναι εύκολο, αλλά η ψυχολογία θα μας βοηθήσει. Αν μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε το κλίμα δεν θα μας βοηθήσει. Έχουμε πίστη, θέληση και περιμένουμε πως και πως το παιχνίδι. Να αποδείξουμε ότι μπορούμε το κάτι παραπάνω. Οπότε όλα τ’ άλλα, τα’ αφήνουμε στην άκρη».

Για το αν θα σκέφτονται οι διεθνείς το αποτέλεσμα των άλλων ομάδων (Ιαπωνία-Ακτή Ελεφαντοστού):

Τζιόλης: «Το ιδανικό είναι να νικήσουμε και το άλλο παιχνίδι να έρθει ισοπαλία. Το Σάββατο αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα, με καλούς παίκτες και δεν έχουμε την ευχέρεια να ασχοληθούμε με το Ιαπωνία-Ακτή Ελεφαντοστού».

Μόρας: «Με απασχολεί μόνο το δικό μας ματς και όλα τα’ άλλα θα τα σκεφτούμε μετά».

Για το άναρχο παιχνίδι της Κολομβίας:

Μόρας: «Είναι μία ομάδα επιθετική που βασίζεται στην ταχύτητα. Εμείς πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Αν κάνουμε αυτά που δουλέψαμε και είπαμε, πιστεύω θα πάρουμε το αποτέλεσμα. Να επικεντρωθούμε στο δικό μας κομμάτι για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Τζιόλης: «Πρόκειται για μία καλή ομάδα με ποιότητα. Εμείς θα πρέπει να αποτρέψουμε τις επιθέσεις τους. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και να ψάξουμε το γκολ. Σίγουρα δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό, απ’ ό,τι κάνουμε συνήθως. Θα πρέπει να είμαστε στο 100%».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *