Ελτον Τζον προς Πούτιν: Αν τιμωρούμε τους ομοφυλόφιλους χάνουμε την ανθρωπιά μας

1Η απόφαση της Μόσχας να ξηλώσει το μνημείο προς τιμή του Στιβ Τζομπς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε για τον Βρετανό τραγουδιστή

Ευθεία πυρά προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε ο Ελτον Τζον για την ομοφοβική παράκρουση που τον έχει πιάσει. Ο διάσημος Αγγλος τραγουδιστής στη συναυλία που έδωσε στην Αγία Πετρούπολη εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το πρόσφατο περιστατικό της αποσυναρμολόγησης του γιγάντιου iPhone που είχε στηθεί στη μνήμη του Στιβ Τζομπς.

Το συγκεριμένο μνημείο είχε ανεγερθεί στην Αγία Πετρούπολη έξω από ένα κολέγιο της πόλης τον Ιανουάριο του 2013 από τον ρωσικό όμιλο επιχειρήσεων ZEFS. Ο όμιλος στην ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι η αφαίρεση του μνημείου οφείλεται στην παραδοχή του διευθύνοντος συμβούλου της Apple Τιμ Κουκ ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Δεν είμαι κανένας σπουδαίος με την τεχνολογία, αλλά αγαπώ το iPad μου! Είναι υπέροχα, έτσι δεν είναι; Ο τρόπος που μπορείς να συνδεθείς και να συνομιλήσεις με τους ανθρώπους που αγαπάς είναι μοναδικός. Η ανέγερση του μνημείου για τον αξιοθαύμαστο ιδρυτή της Apple στην Αγία Πετρούπολη ήταν αξιοπρεπής. Αλλά την περασμένη εβδομάδα χαρακτηρίστηκε ως “ομοφυλοφιλική προπαγάνδα” και ξηλώθηκε. Η μνήμη του Στιβ ξαναγράφεται επειδή ο διάδοχός του στην Apple, ο Τιμ Κουκ, είναι ομοφυλόφιλος; Μήπως επίσης σημαίνει ότι τα iPads είναι ομοφυλοφιλική προπαγάνδα; Η όμορφη μουσική του Τσαϊκόφσκι μπορεί δηλαδή να σε διαστρέψει σεξουαλικά; «Αν αρχίσουμε να τιμωρούμε τους ανθρώπους γι’ αυτό, τότε ο κόσμος θα χάσει την ανθρωπιά του», ήταν το σχόλιο του σερ Ελτον Τζον προς τους θεατές, σύμφωνα με ποστ στη σελίδα του στο Facebook.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ελτον Τζον υψώνει το ανάστημά του στις ρωσικές αρχές. Σε μια συναυλία του στη Μόσχα τον περασμένο Δεκέμβριο καταδίκασε ένα νόμο που υπογράφηκε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν το περασμένο καλοκαίρι και απαγόρευσε την «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» μεταξύ των ανηλίκων. «Είναι απαράδεκτο να διώκεται και να τιμωρείται κάποιος επειδή κουβαλάει μια σημαία με ουράνιο τόξο ή συζητάει με τα παιδιά για θέματα σεξουαλικού περιεχομένου».

Ο Ελτον Τζον χαρακτήρισε το νόμο «απάνθρωπο» και τότε είχε αφιερώσει τη συναυλία του Μόσχας σε ένα 23χρονο ο οποίος είχε δολοφονηθεί στο Βολγκογκράντ γιατί ήταν ομοφυλόφιλος.

Στο κονσέρτο της Κυριακής ο Ελτον Τζον μιλώντας στο κοινό του είπε: «Σαν ομοφυλόφιλος άνδρας που είμαι πάντα ένιωθα ευπρόσδεκτος στη Ρωσία. Οι Ρωσίδες γυναίκες και οι άνδρες που έχουν ερωτευτεί με το ‘Nikita’ ή τα παιδιά που τραγουδούν ‘Circle of Life’ σημαίνουν τόσα πολλά για μένα. Αν δεν ήμουν ειλικρινής γι’ αυτό που είμαι, δεν θα μπορούσα να είχα γράψει τα κομμάτια που Ρώσοι όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως φύλου, αγαπούν και χορεύουν. Δεν είναι ομοφυλοφιλική προπαγάνδα, αλλά ο τρόπος μου να εκφράζω τη ζωή».

πηγή: telegraph

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *