Επίσημο σνακ της Νέας Υόρκης το γιαούρτι

1Μετά την αυξανόμενη προτίμηση των καταναλωτών στο στραγγιστό γιαούρτι ελληνικού τύπου, το γαλακτοκομικό προϊόν ανακηρύχθηκε ως το επίσημο σνακ της αμερικανικής πολιτείας

Την τιμητική του έχει πλέον το γιαούρτι στη Νέα Υόρκη καθώς την Τετάρτη ανακηρύχθηκε ως το επίσημο σνακ της αμερικανικής πολιτείας.

«Το “Μεγάλο Μήλο” έχει γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός γιαουρτιού στις ΗΠΑ καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν για την διατροφή τους το γιαούρτι ελληνικού τύπου», ανακοινώθηκε χτες από το γραφείο του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

«Αναδεικνύοντας το γιαούρτι ως επίσημo πολιτειακό σνακ, θα συνεχίσουμε να εγείρουμε την προσοχή της κοινής γνώμης στα οφέλη που έχει το γιαούρτι στην υγεία και την οικονομία», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο όρος γιαούρτι ελληνικού τύπου είναι ένας τρόπος της αμερικανικής γαλακτοβιομηχανίας να αποφύγει τους περιορισμούς που έχουν τεθεί για τον όρο «ελληνικό γιαούρτι».

Πέρυσι, στη Νέα Υόρκη παρήχθησαν περίπου 336 εκατομμύρια κιλά γιαουρτιού, αντιπροσωπεύοντας το 16% της συνολικής παραγωγής των ΗΠΑ.

Το Reuters για να φρεσκάρει τη μνήμη των αναγνωστών του επισημαίνει ότι, επίσημα σνακ έχουν λίγες αμερικανικές πολιτείες. Για παράδειγμα, το Τέξας έχει τα τσιπ τορτίγιας, το Ιλινόις τα ποπ κορν και η Γιούτα το ζελέ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *