ΗΠΑ: «Ναι, ο Τσίπρας είναι δικός μας…»

1Η ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο σχετικά με τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης οδηγεί σε πολλά συμπεράσματα για τη σχέση μεταξύ ελληνικής και αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι Αμερικάνοι αποφάσισαν να επέμβουν, σχολιάζοντας τις επιλογές Τσίπρα, λίγο μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ελλάδα. Ο αμερικανικός παράγοντας έχει θορυβηθεί από την στροφή της Ελλάδας προς τη Ρωσία και για αυτόν τον λόγο προσπαθεί με κάθε τρόπο να πει: «είμαι εδώ».

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας προωθεί με ταχύτατους ρυθμούς την φτωχοποίηση των Ελλήνων, όπως και οι προκάτοχοί του, οι ΗΠΑ συγχαίρουν τις επιλογές του κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Γιατί;

Επιπλέον θετικά μίλησαν και για την απομάκρυνση των «ακραίων» στοιχείων από τον κυβερνητικό σχηματισμό, με στόχο τη σταθερότητα στο κυβερνητικό σχήμα.

Να θυμίσουμε πως οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας έχουν φθάσει σε κομβικό σημείο, καθώς το ΝΑΤΟ (στο οποίο πρωτοστατούν οι ΗΠΑ) προκαλεί διαρκώς τη Ρωσία, με διαρκείς προκλητικές ασκήσεις κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας. Είναι λογικό που έχουν θορυβηθεί από τη στροφή στο ρωσικό παράγοντα.

voice news

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *