Η Ισπανία απαγόρευσε υπηρεσίες ταξί από την Uber

1Δικαστήριο στην Ισπανία απαγόρευσε την παροχή υπηρεσιών ταξί στην αμερικανική εταιρεία Uber με απόφασή του στις 9 Δεκεμβρίου κρίνοντας ότι έτσι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός με τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί καθώς και ότι δεν έχουν την απαραίτητη άδεια για να προσφέρουν υπηρεσίες στη χώρα.

Η απόφαση του ισπανικού δικαστηρίου έγινε ύστερα από προσφυγή των επαγγελματιών οδηγών ταξί της Μαδρίτης, και έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τους Ισπανούς οδηγούς. .

Η Uber αποτελεί αιτία πολέμου για τους απανταχού επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Και δεν είναι τυχαίο ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα τα σωματεία ταξί έχουν προσφύγει δικαστικά εναντίον της με το σκεπτικό ότι ο ανταγωνισμός νοθεύεται λόγω της εισόδου στην αγορά επαγγελματιών που εκτελούν για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας μεταφορικό έργο. Χαρακτηριστικό της έντονης πολεμικής που έχει δεχτεί η εταιρεία είναι το γεγονός ότι το καλοκαίρι 10.000 ταξιτζήδες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κατά της Uber από το Λονδίνο έως το Μιλάνο, ενώ στις αρχές της χρονιάς στο Παρίσι αυτοκινητιστές ταξί επιτέθηκαν σε οδηγό που εργαζόταν για την αμερικανική εταιρεία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *