Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ: Το ΔΝΤ αποδέχθηκε την συγχώνευση των τεσσάρων δόσεων σε μία δόση στις 30 Ιουνίου

3Το ΔΝΤ αποδέχθηκε – αν μπορούσε ας έκανε και διαφορετικά… – το ελληνικό αίτημα για συγχώνευση των τεσσάρων δόσεων του επαχθούς δανείου που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά, σε μία δόση στις 30 Ιουνίου και αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του ΔΝΤ και αυτό είναι μία πρώτη νίκη της κυβέρνησης 

Mετά την “προειδοποιητική πιστολιά” οι δανειστές πλέον συζητάνε και τετράμηνη παράταση του προγράμματος, καθώς η αδιαλλαξία τους τους έχει φέρει προ του σημείου να καταρρεύσει ολόκληρη η ευρωζώνη μετά από ελληνική παύση πληρωμών.

Οπως γράφει η συνήθως καλά ενημερωμένη γερμανική «Die Welt» επικαλούμενη πηγές από τους διαπραγματευτές το πρόγραμμα που ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου, πρόκειται να παραταθεί μέχρι και το φθινόπωρο.

Οπως δήλωσαν στην εφημερίδα συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση, σε τεχνικό επίπεδο αυτό το βήμα είναι αναπόφευκτο καθώς δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα για να αποφύγει την οικονομική κρίση ο πλανήτης…

Οι ίδιοι κύκλοι αποκαλύπτουν ότι είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν για την παράταση του προγράμματος τα 10,9 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιούνταν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *