«Κάρα» το μεγάλο δεκάρι!

8Στην ελίτ των επιτελικών χαφ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου συγκαταλέγει τον αρχηγό της Εθνικής, Γιώργο Καραγκούνη η βραζιλιάνικη «Tribunadonorte». Για τους Βραζιλιάνους το ποδόσφαιρο χωρίς δεκάρι είναι χώρα των καριόκας… χωρίς καφέ!

Αποστολή στη Βραζιλία: Δημήτρης Ευαγγελάτος

Αφιερώματα επί αφιερωμάτων δημοσιεύει αυτές τις μέρες ο τοπικός Τύπος για το Μουντιάλ. Εφημερίδες, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες, τηλεοράσεις, όλοι ζουν σε ρυθμό Μουντιάλ. Και δεν μιλάμε μόνο για τα κεντρικά media. Μιλάμε και για τα τοπικά. Xθες είχαν πρώτο θέμα τα… μούτρα του Νεϊμάρ και του Σκολάρι. Λογικό, εξαιτίας της νίκης στην πρεμιέρα.

Πάντως, στο περιθώριο του αγώνα, στην ιστοσελίδα «tribunadonorte.com.br» λοιπόν φιλοξενήθηκε ένα θέμα που είχε και ελληνικό άρωμα. Το κείμενο είχε πρώτιστα να κάνει με τον Νεϊμάρ και την βαριά κληρονομιά που έχει ως δεκάρι της Βραζιλίας, φορώντας μια φανέλα που στο παρελθόν έχουν φορέσει ο Πελέ, ο Ζίκο, ο Ριβάλντο κ.α.

Και αναρωτιέται ο συντάκτης του κειμένου κατά πόσο ο άσος της Μπαρτσελόνα θα σηκώσει επάξια το βάρος και γίνεται μια αναλυτική παρουσίαση των μεγάλων «δεκαριών» του Μουντιάλ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Γιώργος Καραγκούνης! Ο οποίος εκτός από μεγάλος σε αξία, γράφεται ότι είναι και το μεγαλύτερο δεκάρι ηλικιακά, στα 37 του χρόνια. Αντέχει όμως ακόμα ο αρχηγός και παραμένει ακμαιότατος…

Και μάλιστα αναφορά γίνεται και σε άλλους θρύλος του παρελθόντος με το νούμερο δέκα στην πλάτη, όπως ο Μαραντόνα και ο Ματέους. Και μόνο το ότι σε ένα τέτοιο κείμενο αναγράφεται ένα ελληνικό όνομα, δεν μπορεί παρά να περιποιεί τιμή…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *