Λαγκάρντ: «Δεν είναι υπερβολική η λιτότητα που εφαρμόζεται στην ευρωζώνη»

80Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τη Γαλλία να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και την ενίσχυση της ανάπτυξης.
Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στη γαλλική εφημερίδα Les Echos, η επικεφαλής του ΔΝΤ καλεί τη γαλλική κυβέρνηση να εφαρμόσει «ειλικρινώς και σύντομα απολύτως δομικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη».
Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς στόχους για το 2014 και το 2015 ύστερα από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία δεν κατέγραψε ανάπτυξη για δεύτερο συναπτό τρίμηνο.
Η ίδια εξέφρασε την άποψη πως η λιτότητα που εφαρμόζεται στην ευρωζώνη δεν είναι «υπερβολική».
«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μία πολιτική υπερβολικής λιτότητας στη ζώνη του ευρώ. Πολλά έχουν ήδη επιτευχθεί στη νομισματική ένωση και σήμερα ο ρυθμός μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος μας φαίνεται κατάλληλη σε κάθε χώρα», σχολίασε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας από το 2007 ως το 2011.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *