Μία «απλή απόδειξη» πως υπάρχουν εξωγήινοι στον Γαλαξία μας [βίντεο]

1Η ύπαρξη ζωής εκτός του πλανήτη μας είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει την ανθρωπότητα αιώνες τώρα. Ωστόσο παρά τα σπουδαία άλματα που έχουμε κάνει στους τομείς της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, απάντηση δεν έχουμε καταφέρει να δώσουμε.

Επί χρόνια οι επιστήμονες αναλώνονταν ψάχνοντας πλανήτες με νερό. Βασικό συστατικό για την φιλοξενία ζωής. Ναι, σύμφωνα όμως με τα δεδομένα της Γης. Μόλις τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει και κερδίζει έδαφος η θεωρία πως εξωγήινες μορφές ζωής μπορεί να βασίζουν την ύπαρξή τους σε κάτι άλλο εκτός από νερό…

Με το θέμα ασχολείται, με πολύ απλούς όρους, βίντεο του New Scientist με τίτλο «Why Aliens probably exist». Για αρχή, συστήνεται στον θεατή να σταματήσει να σκέφτεται με τι θα έμοιαζε η εξωγήινη ζωή. «Μετά, αναρωτηθείτε εάν έχουμε ελπίδα να τη βρούμε».

Η εξίσωση του Ντρέικ, η οποία «υπολογίζει» τον αριθμό των πολιτισμών που θα έπρεπε να υπάρχουν στον γαλαξία μας, αποτελεί ένα από τα πλέον γνωστά «επιχειρήματα» υπέρ της ύπαρξής της εξωγήινης ζωής. Ωστόσο, θεωρείται από πολλούς αμφιλεγόμενη (αν και ο χαρακτήρας της ήταν κυρίως αυτός του καταλύτη για γόνιμο επιστημονικό διάλογο πάνω στο ζήτημα με αφορμή το πρόγραμμα SETI, παρά ως «επιστημονικό δεδομένο») καθώς, παρά το ότι προβλέπει…υπερπληθυσμό, μέχρι τώρα (από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, τουλάχιστον) είμαστε… μόνοι.

 

nifitsa.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *