Με εντολή Πούτιν η Ρωσία δίνει εκατομμύρια για την ανοικοδόμηση της Συρίας – Υποκλίνονται όλοι στον «Τσάρο»

A view shows the Monumental Arch in the historical city of Palmyra, Syria, August 5, 2010. The hardline Islamic State group has destroyed part of an ancient temple in Syria's Palmyra city, a group monitoring the conflict said on August 30, 2015. The militants targeted the Temple of Bel, a Roman-era structure in the central desert city, the Syrian Observatory for Human Rights said. Picture taken August 5, 2010.   REUTERS/Sandra Auger - RTX1QG4S

Η Ρωσία, όταν κλήθηκε να συνδράμει στην Συρία, τον Σεπτέμβριο του 2015, προκειμένου να κατανικηθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, τους οποίους ΗΠΑ και σύμμαχοι άνδρωσαν και εξόπλισαν με σκοπό να ανατρέψουν και τν πρόεδρο της χώρας Άσαντ, κανείς δεν πίστευε πως η «Αρκούδα» θα μπορούσε να ανταπεξέλθει επιτυχώς σε μία τέτοιου είδους επιχείρηση μακριά από τα σύνορά της.

Η Ρωσία όμως οργάνωσε και εξόπλισε τον συριακό στρατό και έδειξε ότι μπορεί να διεξάγει επιτυχείς επιχειρήσεις βομβαρδισμών με όλα τα σύγχρονα μέσα (χρήση αεροσκαφών και πυραύλων τύπου cruise, που εκτόξευσε από πλοία της Κασπίας). Παράλληλα έφτιαξε νέες βάσεις στην Συρία και μετέφερε εκεί υπερόπλα.

Μετά από όλα αυτά, η Ρωσία αναλαμβάνει και να ανοικοδομήσει την μεσανατολική χώρα συνάπτοντας συμφωνία αξίας 850 εκατ. ευρώ. Την υπέγραψαν την Μεγάλη Δυετέρα, Μόσχα και Δαμασκός, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η συμφωνία προβλέπει επενδύσεις στις υποδομές της Συρίας, οι οποίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τον πενταετή εμφύλιο πόλεμο.

«Η Ρωσία αποδέχθηκε την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές της Συρίας, μέσω της υπογραφής μίας σειράς συμφωνιών» μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο ανακοίνωση της συριακής κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *