“Μπατιροτουρίστες” η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών

1Η μόνιμη επωδός της κυβέρνησης είναι η τεράστια αύξηση των τουριστών που ξεπέρασαν τα 20 εκατ. φέτος. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Αυτοί οι τουρίστες που πλέον επιλέγουν την Ελλάδα ανήκουν στη κατηγορία των “μπατιροτουριστών”.

Η μόνη περίπτωση για να δει αυξημένο τζίρο κάποιος ξενοδόχος ήταν να φιλοξενεί τουρίστες από τη Ρωσία γιατί μόνο οι τουρίστες από τη Ρωσία άφηναν κατά μέσο όρο 1000 ευρώ την ημέρα. Αλλά και αυτοί φέτος δεν επέλεξαν την Ελλάδα στο όγκο που έκαναν προηγούμενες χρονιές εξαιτίας της κυβερνητικής αντιρωσικής πολιτικής. Τα στοιχεία του προέδρου του ΣΕΤΕ είναι χαρακτηριστικά.

Έτσι, σε αντίθεση με όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Ανδρεάδης επισημαίνει ότι η εφετινή εκτίμηση ως προς τα τουριστικά μας έσοδα ανά επισκέπτη ανά ημέρα παραμονής αντιστοιχούν στα 74 ευρώ, έχοντας σημειώσει αύξηση έναντι των 72 ευρώ του 2013 και συνολικά κατά την τελευταία πενταετία: Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το 2010 το αντίστοιχο νούμερο ήταν στα 69 ευρώ, για το 2011 στα 70 ευρώ και για το 2012 στα 71 ευρώ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *