Νέα προκλητική δήλωση της Τουρκίας: “Δεν θα επιτρέψουμε στην Κύπρο να βάλει κανένα εμπόδιο στην ένταξή μας στην ΕΕ”!

1Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Κυπριακή Δημοκρατία να θέσει υπό την κυριαρχία της την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός ΕΕ, Βολκάν Μποζκίρ, προσθέτοντας ότι αναμένουν από την ΕΕ να απορρίψει το αίτημα της Κύπρου για μη άνοιγμα των κεφαλαίων της Τουρκίας.

Ο Τούρκος υπουργός ΕΕ κλήθηκε να σχολιάσεις τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, για παραβίαση της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

«Η δήλωση θα πρέπει να συζητηθεί εντός της ΕΕ και με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να αξιολογηθεί. Εμείς ως Τουρκία δεν θα επιτρέψουμε στην “νότια Κύπρο” (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατίας) να θέσει υπό την κυριαρχία της με τέτοιους είδους ξαφνικές κινήσεις την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας», είπε.

Ο Βολκάν Μποζκίρ υποστήριξε ότι η Τουρκία κάνει αυτό που της αναλογεί.

«Το αίτημα της ε/κ πλευράς να μην ανοίξουν τα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ αναμένουμε να απορριφθεί στο πλαίσιο της ΕΕ. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα την ενταξιακή πορεία. Θα συνεχιστεί η διαδικασία σαν να έχουν ανοίξει τα κεφάλαια. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία γι αυτό. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα ανοίξουμε και θα κλείσουμε όλα τα κεφάλαια», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *