Νομιμοποίηση της μαριχουάνας, μεγαλειώδεις πορείες, προβληματισμοί (Βίντεο)

1Μαζικές πορείες σε Αργεντινή και Βραζιλία για την νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς αλλά και καθημερινή χρήση.

Παιδάκια σε αναπηρικές καρέκλες που πάσχουν από πυρίμαχη επιληψία ήταν μπροστά από πορεία χιλιάδων στο Μπουένος Άιρες, το Σάββατο, ως μέρος της παγκόσμιας πορείας του Μαρτίου υπέρ της κάνναβης, καλώντας για την νομιμοποίησή της ως φάρμακο αλλά και για κατανάλωση.
Η παγκόσμια πορεία της μαριχουάνας του Μαρτίου λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο σε 829 διαφορετικές πόλεις σε όλη την 72 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι η μαριχουάνα για ιατρικούς σκοπούς φέρνει αποτελέσματα σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και σε καρκίνους τα οποία βέβαια η συμβατική ιατρική μέχρι στιγμής απορρίπτει. Ωστόσο η νομιμοποίηση της καθημερινής χρήσης μάλλον περισσότερο κακό θα προκαλέσει παρά καλό. Αφού είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία πάνω από 90% εθισμένων χρηστών σκληρών ναρκωτικών ξεκίνησαν από μαριχουάνα.
Δεν ξεχνάμε και τον πρωθυπουργό των μνημονίων ΓΑΠ (Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου) που δήλωσε δημοσίως ότι είναι υπερ της νομιμοποίησης και πρότεινε κάθε νοικοκυριό να έχει από μια γλάστρα στο σπίτι του.
Ίσως… για να καπνίζουμε μαριχουάνα όταν πλέον θα έχουμε πνιγεί από τα χρέη με τις αριστερές πολιτικές των μνημονίων.
Πάντως το σίγουρο είναι πως ότι κατευθύνεται παγκοσμίως μαζικά δεν ειναι για καλό αν και θα προβληθούν καλές και λογικές δικαιολογίες ως βιτρίνα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *