Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ δεν έχουν τέλος! Διαβάστε τι παραπάνω θα ζητήσουν!

1Έτσι όπως πάει δεν θα μείνει τίποτα..
Το κουαρτέτο και ειδικά η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, επιστρέφουν την Παρασκευή πιθανότατα- με πολύ σκληρή ατζέντα για το ασφαλιστικό. Και αυτό επειδή σύμφωνα με τους υπολογισμούς των τεχνοκρατών του ΔΝΤ, για να αντιμετωπιστεί η μαύρη τρύπα του Ασφαλιστικού και των Ταμείων απαιτούνται νέα, μόνιμα μέτρα, 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ!

Η κυβέρνηση η οποία αντιδρά έντονα και υποστηρίζει ως έχει ήδη καλύψει το 60% της απόστασης, λαμβάνοντας μέτρα 0,6% του ΑΕΠ, όπως η αύξηση των ορίων ηλικίας για πρόωρη συνταξιοδότηση, η επιβολή εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ και η καταβολή της Εθνικής Σύνταξης των 360 ευρώ μετά τον 67ο έτος ηλικίας. Ως εκ τούτου, κατά την κυβέρνηση απομένουν μέτρα ύψους 0,4% του ΑΕΠ ή 700 ως 800 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο οι υπολογισμοί του ΔΝΤ είναι διαφορετικοί. Υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ήδη έλαβε η κυβέρνηση καλύπτουν μόνο τα ισοδύναμα για τη μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές (0,5 ως 0,6% του ΑΕΠ). Συνεπώς το Ταμείο επιμένει πως πρέπει να ληφθούν επιπλέον «αδιευκρίνιστα μέτρα» 1% του ΑΕΠ, ήτοι 1,8 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως η μαύρη τρύπα φτάνει στα 1 -1,1 δισ. ευρώ που φαίνεται δύσκολο να μπορέσει να καλυφθεί στο πλαίσιο μιας ολιγοήμερης αξιολόγησης.

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *