Οι Times επιτίθενται στην Αμάλ Αλαμουντίν για τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα!

1«Η κυρία Κλούνεϊ ρίχνεται στη μάχη για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα» είναι ο τίτλος του αφιερώματος των Times του Λονδίνου για τη δράση της Αμάλ Αλαμουντίν, που αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας στις 13 Οκτωβρίου για να συζητήσει το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων, με τη νομική της ιδιότητα.

«Δεν φτάνει που έκλεψε τον πιο περιζήτητο εργένη, τώρα φαίνεται πως η κυρία Κλούνεϊ κοιτά πώς θα κλέψει και τα πιο περιζήτητα μάρμαρα του κόσμου. Ή να τα επιστρέψει -ανάλογα με το τι άποψη έχετε επί του θέματος» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Μάλιστα οι κλέφτες της εθνικής μας ιστορίας μιλάνε για την δικηγόρο ότι αυτή είναι που θέλει να κλέψει τα μάρμαρα(αυτή είναι η ποιότητα των Βρετανών να αποκαλούν τα γλυπτά σαν ένα κομμάτι μάρμαρο) όταν απλά προσπαθεί να κάνει το αυτονήτο να τα επιστρέψει σε αυτούς που ανήκουν τους Έλληνες και τον Παρθενώνα!

Φαίνεται πως το θέμα απασχόλησε τα βρετανικά μέσα καθώς η γνωστή δικηγόρος και ακτιβίστρια Αμάλ Αλαμουντίν με καταγωγή από τον Λίβανο θα καταφθάσει στην Ελλάδα το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου, με στόχο να συμβουλεύσει την ελληνική κυβέρνηση για το πώς θα διεκδικήσει πίσω τα μάρμαρα που της ανήκουν, λίγους μόλις μήνες αφότου ο σύζυγός της (πλέον) είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της επιστροφής των Ελγείων μαρμάρων στη χώρα μας.

Η τοποθέτηση του Τζόρτζ Κλούνεϊ προ μηνών είχε προκαλέσει την οργή πολλών θαυμαστών του, αλλά και υπουργών και λοιπών αξιωματούχων, ενώ η ενασχόληση της συζύγου του ίσως είναι ένα έξυπνο «τέχνασμα» για να… νίψει τας χείρας του ο ίδιος.

Σε τέτοιο επίπεδο φτάνουν πλέον και να λοιδωρούν όποιον έχει την αντίθετη άποψη από αυτούς.

Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει: «Μόλις μια εβδομάδα μετά το γάμο της με τον Τζόρτζ Κλούνεϊ, η Αμάλ Αλαμουντίν παίρνει την προσοχή της από τον άντρα που μοιάζει με Έλληνας θεός, για να τη στρέψει στα περίφημα μάρμαρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο εν λόγω δημοσίευμα των Times, τα μάρμαρα του Παρθενώνα αναφέρεται πως «πάρθηκαν» από το λόρδο Έλγιν και όχι πως «εκπλάπησαν»… – Αυτή είνα ιη εκδοχή που θέλουν να παρουσιάζουν μάλλον για να μην έχουν ενοχές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *