Ολα αλλάζουν: «Πιο ασφαλή πλέον τα ελληνικά ομόλογα από αυτά των ΗΠΑ» λέει το Bloomberg!

To διεθνές κλίμα για την ελληνική οικονομία αλλάζει με τα ελληνικά ομόλογα να έχουν χαμηλότερη, πλέον απόδοση, από αυτά των ΗΠΑ, άρα να θεωρούνται πιο ασφαλή επένδυση (όσο πιο μικρή είναι η απόδοση τόσο πιο ασφαλής θεωρείται η επένδυση) από αυτά των ΗΠΑ, όπως αναφέρει σε ανάλυσή του σήμερα το Bloomberg.

«Η απόδοση των διετών ομολόγων των ΗΠΑ είναι μεγαλύτερη από αυτή των ελληνικών στο σημείο καμπής της κρίσης» αναφέρει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων” και συμπληρώνει: «Οι διετείς κρατικοί τίτλοι των ΗΠΑ έχουν τώρα μεγαλύτερη απόδοση από αυτούς της μεσογειακής χώρας. Η αποκατάσταση της φήμης της ελληνικής αγοράς και η προσδοκία ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βγει από το πρόγραμμα βοήθειας οδηγούν στη μείωση του κόστους δανεισμού, την ώρα που οι προσδοκίες για ενίσχυση της ανάπτυξης και του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ωθούν προς τα πάνω τις αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων τους», προστίθεται στο δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι πριν 5 ημέρες το pronews.gr ενημέρωσε για το γεγονός των θετικών εξελίξεων για την ελληνική οικονομία αφού η απόδοση του 10ετούς ομόλογου έπεσε σε επίπεδα προ κρίσης 2009 την ώρα που το μεγάλο ενδιαφέρον από hedge fund για αγορά κρατικού χρέους ανεβάζει την τιμή τους!

Τις τελευταίες μέρες η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διολίσθησε πρώτα στο 3,85% το οποίο σημαίνει επίπεδα ότι επιστρέφει στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2006.

Εν συνεχεία το ταμείο αντιστάθμισης κινδύνου (hedge fund) Algebris Investments, με έδρα το Λονδίνο, στοιχηματίζει ότι η οικονομική δυναμική θα φέρει το κόστος δανεισμού της Ελλάδας ακόμη πιο κοντά σε αυτό της Γερμανίας, μετά τη μείωση του spread (της διαφοράς απόδοσης των 10ετών ελληνικών τίτλων από αυτή των αντίστοιχων γερμανικών) κατά περίπου 44 μονάδες βάσης αυτό τον μήνα μόνο

Η Algebris σημειώνει ότι το spread μπορεί να μειωθεί έως και 75 μονάδες βάσης (0,75 της ποσοστιαίας μονάδας).

Τι συνέβαινε ακριβώς πέρσι τέτοια εποχή, τον Ιανουάριο του 2017, όπως έγραφε άρθρο των συντακτών του pronews.gr:

«Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αυξήθηκε σήμερα κατά 20 μονάδες βάσης στο 7,3% και οι τίτλοι αυτοί καταγράφουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις μετά το προσωρινό πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους τον Δεκέμβριο.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η τελευταία ετήσια έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα (που είναι σε γνώση της εφημερίδας) προκαλεί πρόσθετες αμφιβολίες για τη συνέχιση της παρουσίας του στο ελληνικό πρόγραμμα».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *