Οργιάζει η ονοματολογία για ΠτΔ: Σουφλιάς, Δήμας, Δαμανάκη και Αρβελέρ τα νέα ονόματα

57Oργιάζει η ονοματολογία για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια. Χθες «χτύπησε» και ο Θεόδωρος Πάγκαλος o oποίος δήλωσε στο ΣΚΑΪ:

«Σαν να γυρνάς σπίτι να ψάξεις τι θα φας και να βρίσκεις μόνο ένα σφιχτό αβγό. Είναι… πάντα περιθωριακός ο Κουβέλης, πήρε μέρος σε οξύτατες διαμάχες, έχει μισό κόμμα, γιατί δίνει εχέγγυα διαχείρισης προεδρικού θεσμού; Μπορεί να κάνει ζημιά…»

Εντός της ΔΗΜΑΡ οι βουλευτές είναι χωρισμένοι στα δύο και οι μισοί προειδοποιούν τον Φώτη Κουβέλη να μην δεχθεί να είναι υποψήφιος γιατί θα τον καταψηφίσουν, όπως η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη η οποία δήλωσε:

«Δεν ψηφίζω Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι προσωπικό».

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ προειδοποιούν ότι θα καταψήφιζαν ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή, ενώ ο Γιώργος Βλάχος εξήγησε για ποιους λόγους ο πρώην πρωθυπουργός το απορρίπτει κατηγορηματικά:

«Σκεφτείτε αύριο μια κυβέρνηση να θέλει να κλείσει ένα εθνικό θέμα όπως η ίδια νομίζει, και ο Καραμανλής που θα διαφωνεί, θα είναι υποχρεωμένος να το υπογράψει. Αυτό ο Κώστας Καραμανλής δεν θα το έκανε ποτέ».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε από την πλευρά του στο Mega:

«Υπάρχει περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να ψήφιζε ποτέ Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Να επιβραβεύσουμε την οικονομία που άφησε το 2009;».

Άλλα κεντροδεξιά ονόματα έριξε στο τραπέζι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ανάμεσα τους και ο συμπατριώτης του Θεσσαλός Γιώργος Σουφλιάς ή εναλλακτικά ο Σταύρος Δήμας.

Στα ονόματα της προεδρολογίας ο Πάνος Παναγιωτόπουλος προσέθεσε και αυτό του Νίκου Κωνσταντόπουλου, ενώ δημοσιεύματα φέρνουν στο προσκήνιο και το όνομα της Μαρίας Δαμανάκη.

Τέλος ακούγεται και το όνομα της βυζαντινολόγου Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *