Ορφέας Αυγουστίδης: «Είναι μία ωραία ντόπα που δεν πρέπει να συνηθίσεις»

Ο Ορφέας Αυγουστίδης δεν έχει φτάσει μέχρι σήμερα στο σημείο να σκεφτεί να ανέβει ο ίδιος τα σκαλιά της εκκλησίας…
«Για εμένα ο γάμος δεν σημαίνει κάτι. Έχει τύχει να σκεφτώ αν θα μπορούσα με τη συγκεκριμένη γυναίκα με την οποία υπήρξα ζευγάρι να φροντίζουμε ένα παιδί που θα μεγαλώνει. Να σκεφτώ αν θα υπάρχει συνεννόηση ώστε να μπορούμε να το μεγαλώσουμε με τον πιο ωραίο τρόπο, χωρίς να του δημιουργήσουμε πολλά τραύματα. Αλλά μέχρι εκεί».

Αν και δηλώνει ρομαντικός, δεν πιστεύει στον παντοτινό έρωτα. «Περιγράφουμε τον έρωτα σαν κάτι που σε κάνει να βλέπεις το μέλλον σαν μια εξωτερική δύναμη που σε τροφοδοτεί. Αυτό συμβαίνει στην αρχή. Έχουμε ορίσει έναν έρωτα ο οποίος είναι ο ενθουσιασμός του αγνώστου, που έχει μέσα και λίγο αδρεναλίνη. Το άγνωστο όμως κάποια στιγμή θα πάψει να είναι άγνωστο και θα γίνει οικείο. Οι Άγγλοι έχουν έναν πιο ειλικρινή τρόπο να τον περιγράφουν. Υπάρχει το “love” και το “fall in love”. Είναι ξεκάθαρα αυτό. Ο έρωτας είναι ελεύθερη πτώση. Είναι η φάση που χάνεις τον έλεγχο, γιατί επιτρέπεις να πέσεις σε κάτι που δεν γνωρίζεις και να φας τα μούτρα σου. Είναι μία ωραία ντόπα που δεν πρέπει να συνηθίσεις, γιατί οτιδήποτε σε ντοπάρει σε ρίχνει απότομα. Έχω ερωτευτεί στη ζωή μου και είμαι ανοιχτός στον έρωτα. Θεωρώ ότι είδα τα χαρτιά και δέχομαι το ρίσκο» τονίζει ο Ορφέας, που αρκείται να πει ότι διανύει μια πολύ όμορφη και έντονη περίοδο στη ζωή του.

Ο 32χρονος Ορφέας φέτος πρωταγωνιστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις. Μέχρι την Τρίτη 16 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στο Skrow Theater με την παράσταση Μία Τεράστια Έκρηξη. Εκεί υποδύεται τον Γιώργο. «Είναι ένα έργο με το οποίο συνδέθηκα πολύ, γιατί έχει αναφορές στην εποχή που μεγάλωσα εγώ, τη δεκαετία του ’90. Η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι ο ήρωάς μου είχε όνειρα αλλά δεν είχε φόρα, ενώ εγώ το αντίθετο. Δεν αφήνει κάθε περίοδος χώρο για όνειρα. Στη ζωή μου έπρεπε να διαχειριστώ άλλα πράγματα πρώτα, προκειμένου να επιτρέψω στον εαυτό μου να ονειρευτεί λίγο παραπάνω. Θέματα υπαρξιακά, που είχαν να κάνουν με εμένα, με το ποιος είμαι, τι θέλω, ποιες είναι οι σχέσεις μου και τι θέλω από αυτές. Επέλεξα να τα αντιμετωπίσω έγκαιρα και να φωτίσω τα σκοτάδια μου. Διάλεξα να αγαπήσω πρώτα εμένα και μετά να μου δώσω το δικαίωμα να πω “αυτός είμαι και σε όποιον αρέσει”».

Παράλληλα αυτή τη σεζόν βρίσκεται στην παράσταση 7 Χρόνια, σε προσαρμογή-σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, στο θέατρο Αποθήκη. «Εκεί είμαι ο Louis, ο πιο κυκλοθυμικός της παρέας, ο πιο συναισθηματικά ευάλωτος και φορτισμένος και ταυτόχρονα ασταθής. Κι εγώ είμαι συναισθηματικός άνθρωπος και έχω την τάση να είμαι δίκαιος, όπως ο ήρωάς μου» λέει ο ηθοποιός.

Στα μελλοντικά του σχέδια είναι και η συμμετοχή του σε κάποιο μιούζικαλ. «Μου έχουν γίνει προτάσεις για μιούζικαλ που παίζονται φέτος, αλλά είχα ήδη κλείσει. Θα με ενδιέφερε να το κάνω, γιατί μου αρέσει πολύ ο χορός» καταλήγει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *