Ο Ντάισελμπλουμ θέλει πρώτα να βγαίνουν τα νούμερα και μετά να μιλήσουμε για ελάφρυνση του χρέους

1Οι “εταίροι” μας (και οι Ολλανδία που εκπροσωπεί ο Ντάισελμπλουμ) παίρνουν τόκους απο εμάς 2% ως 6,7%, ανάλογα με το πότε μας δάνεισαν κάθε ποσό, ενώ δανείζονται με 0,6%. Τρελό κέρδος, λέτε να το αφήσουν? Όλα τα άλλα, είναι λόγια του αέρα.

Αμα βγαλουμε τις ανακεφαλαιοποιησεις των τραπεζων απο το δημοσιο χρεος και πρωτογενες πλεονασμα θα εχουμε πετυχει και σημαντικο κουρεμα του χρεους. Το μισο και βαλε χρεος της Ελλαδας προς τους δανειστες στις ανακεφαλαιοποιησεις βρισκεται. Εφοσον οι τραπεζες δεν δεχονται ουτε την κρατικοποιηση τους, αλλα ουτε και να τηρησουν τις υπογραφες τους για κινηση της αγορας, τοτε θα πρεπει και εμεις να τις βγαλουμε στη σεντρα και να κανονισουν δικα τους μνημονια με τους δανειστες για ολα αυτα τα δις που εχουν παρει. Οχι αυτοι να τα τρωνε και εμεις να τα πληρωνουμε.

Πιστεύει κανείς εχέφρων άνθρωπος, ότι αν κόψουμε και άλλο τις συντάξεις, τότε θα έρθει η ανάπτυξη? θα αλλάξει η χώρα? όχι, απλά θα πάρουμε ακόμα μια δόση! μέχρι πότε ρε παιδιά? μας είπε κανείς μέχρι πότε θα κάνουμε θυσίες? το 2020? το 2030? πότε? τι κάνουμε? πώς θα ζήσουμε? το να κάνουμε όλες τις συντάξεις 150ε είναι σαν θάνατος για τους συνταξιούχους μας. Και για τις οικογένειές τους, που αυτήν τη στιγμή στηρίζονται στις συντάξεις πατέρα, μητέρας, παππού και γιαγιάς. Γιατί δεν υπήρχε λαική εξέγερση μέχρι τώρα? γιατί, άντέχουν οι γονείς και πληρώνουν! αν περάσει το νομοσχέδιο αυτό, τότε θα έχουμε γρήγορα εξελίξεις. Κοινώς, πολιτειακή ανωμαλία.

Γιατι μπηκαμε στα μνημονια στο ΔΝΤ και στην τροικα το ξεχασες ? Μηπως γιατι θελαμε να δοκιμασουμε κατι αλλο, ή μηπως γιατι θελαμε αναπυξη. Γιατι δεν μπορουσαμε να αποπληρωσουμε το χρεος μας. Απλα το ξεχασες οπως και πολλοι αλλοι ελληνες και στο δρομο αρχισαμε να μιλαμε για αλλα θεματα και αφησαμε αυτο για το οποιο πηγαμε στους “ειδικους” πριν απο 8 χρονια !!! Το θεμα των δημοσιων κηφηνων φυσικα και πρεπει να λυθει οπως και το ασφαλιστικο. Αλλα στην πορεια χασαμε το στοχο μας. Πηγαινε πισω στο Ζαπειο και ακου τι ελεγε ο Σαμαρας για το χρεος και θα θυμηθεις. Απλα να σου τονισω οτι οσους δημοσιους υπαλληλους και αν απολυσεις που μαζι σου πολλοι πρεπει να πανε στο σπιτι τους χθες, οσες συνταξεις και αν κοψεις, οση λιτοτητα και αν κανεις στο λαο, αμα δεν κοψεις τις προμηθειες του δημοσιου, τα εξοπλιστικα προγραμματα, τις αναθεσεις εργων στους εγχωριους και μη εργολαβους, τις μιζες στα κομματα, και την υπολοιπη ασυδοσια των πολιτικων, το προβλημα δεν θα λυθει ποτε.

αναγνωστης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *