Ο Στρατός οργάνωσε τα καλλιστεία στην Ουγκάντα – Διαγωνίστηκαν στο άρμεγμα και στην βόσκηση προβάτων!

1Η Λία Καλανγκούκα στέφθηκε πριν από λίγες ημέρες Μις Ουγκάντα. Τα καλλιστεία σε αυτή τη χώρα της Κεντρικής Αφρικής είχαν μια ιδιαιτερότητα φέτος. Τη διοργάνωσή τους ανέλαβε ο … Στρατός!

Η παρέλαση με μαγιό αντικαταστάθηκε από αγροτική εκπαίδευση, οι διαγωνιζόμενες εκλήθησαν αντί να δείξουν το παράστημά τους να αρμέξουν αγελάδες και να βοσκήσουν πρόβατα και κατσίκες.

Στην τελική τελετή τα κορίτσια ρωτήθηκαν για διάφορες αγροτικές τεχνικές μια και οι διοργανωτές – οι στρατηγοί δηλαδή – πιστεύουν ακράδαντα ότι η γεωργία αποτελεί «αξία της Ουγκάντα» και θα πρέπει να τιμάται αναλόγως.

Η εστεμμένη Λία εργαζόταν παλαιότερα σε φάρμα με πουλερικά, οπότε είχε την τεχνογνωσία, η οποία σε συνδυασμό με το ζεστό της χαμόγελο την ξεχώρισε από τις άλλες – αυτά τουλάχιστον διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του στρατού.

Ο Μουσεβενί αποφάσισε εν μέσω όλων αυτών ότι οι δημόσιοι λειτουργοί δεν καταφέρνουν να διαχειρισθούν σωστά τον αγροτικό τομέα και έτσι αποφάσισε ότι ο πλέον κατάλληλος γι” αυτό είναι ο στρατός. Και ξαφνικά οι στρατηγοί βρέθηκαν εκτός από παρελάσεις να διοργανώνουν τη σπορά, τη συγκομιδή και όλα τα ενδιάμεσα.

Ένας από τους συμβούλους του προέδρου έριξε την ιδέα για «προσέλκυση των νέων στον αγροτικό τομέα» ως μέτρο για να λυθεί το πρόβλημα της πείνας και της φτώχειας που είναι έντονο στη χώρα. Τι πιο δελεαστικό, λοιπόν, για να προσελκύσει τους νέους – σκέφτηκαν οι στρατηγοί – από τη διοργάνωση καλλιστείων;

Κι έτσι οι υποψήφιες αντί να περπατούν με ψηλοτάκουνα έσπευσαν να δείξουν τις ικανότητές τους στο καθάρισμα του σπιτιού και στο σκάψιμο…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *