Προσοχή: Η ασπιρίνη προστατεύει από τον καρκίνο…

1Αν και συχνά αντιμετωπίζεται με ιατρική…
επιτυχία, ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος καρκίνου στους άνδρες, σκοτώνοντας παγκοσμίως έναν κάθε 19,1 λεπτά! Αλλά υπάρχει μία ελπίδα για τους άνδρες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη: Η ασπιρίνη.

Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Christopher Allard, ουρολόγος-ογκολόγος στην Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, είπε ότι η λήψη ασπιρίνης καθημερινά, σε κάποιον που έχει ήδη διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη, μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά σχεδόν 40%.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η ασπιρίνη βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης του καρκίνου σε άλλα μέρη του σώματος με την καταστολή των αιμοπεταλίων στο αίμα.

“Τα αιμοπετάλια πιθανώς σκεπάζουν σαν ασπίδα τα καρκινικά κύτταρα που κυκλοφορούν στο αίμα και έτσι αποτρέπουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού από το να τα αναγνωρίσει. Με το να καταστρέψουμε αυτά τα αιμοπετάλια, επιτρέπουμε στο ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίσει τον καρκίνο”, είπε ο δρ Allard.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη και οι οποίοι έλαβαν ασπιρίνη τρεις φορές ημερησίως ήταν 24% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν μια πιο ραγδαία θανατηφόρο μορφή της νόσου και είχαν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από τον καρκίνο κατά 39%.

Η μελέτη δεν δείχνει άμεση σχέση μεταξύ της χρήσης ασπιρίνης και της μειωμένης θνησιμότητας από καρκίνο του προστάτη. Ωστόσο, δείχνει ότι υπάρχει ακόμα πεδίο εκμετάλλευσης της ασπιρίνης στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον καρκίνο του προστάτη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *