Πτήση Α.Τσίπρα με F-16 – Tώρα που θέλουν να δώσουν δισ.ευρώ για να κάνουν «λίφτινγκ» σε γερασμένα μαχητικά

Πτήση στο βόρειο Αιγαίο, με ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, που απογειώθηκε από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το σχέδιο πτήσης, φόρεσε την κατάλληλη στολή του ιπταμένου και μπήκε στο αεροσκάφος με έναν από τους πιο έμπειρους αξιωματικούς της μονάδας.

Στο σχηματισμό πετά με άλλο αεροσκάφος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και με ένα τρίτο αεροσκάφος ο Αρχηγός ΓΕΑ.

—————————————————————-

Tώρα που θέλουν να δώσουν δισ.ευρώ για να κάνουν «λίφτινγκ» σε γερασμένα μαχητικά ο Α.Τσίπρας θυμήθηκε την Πολεμική Αεροπορία και θα πραγματοποιήσει πτήση με F-16

Με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη και ΓΕΑ αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου βρίσκεται στην Λάρισα το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός.

Ο Α.Τσίπρας βρίσκεται στην θεσσαλική πόλη από χθες με αφορμή το Περιφερειακό Συνέδριο και επισκέπτεται την 110 Πτέρυγα Μάχης

Σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν τρία F-16 της 337 μοίρας με τα οποία θα πετάξουν ο πρωθυπουργός, ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΑ.

Σήμερα το πρωί ο νέος επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός, εξέδωσε ένα χιουμοριστικού non paper.

Δεν είναι τυχαία όλα αυτά καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού AW&ST  η συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό των F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να υπογραφεί στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με πηγές στην αμερικανική βιομηχανία αναφέρεται σε συμφωνία το ύψος της οποίας θα φτάνει τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που παραπέμπει σε πρόγραμμα που μάλλον περιλαμβάνει το σύνολο των Fighting Falcon Block 50, Block 52+ και Block 52M.

Προφανώς υπάρχει αποδοχή της επιστολής LOA (Letter of Offer and Acceptance) σε συνέχεια του αιτήματος που είχε υποβάλει η ελληνική πλευρά στις αρχές του 2017.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *