Π.Σκουρλέτης: “Αν δεν δεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, θα απασφαλίσουν χειροβομβίδα”

1Να αποδεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης κάλεσε τους εταίρους ο Πάνος Σκουρλέτης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση-όπως είπε- «θα έχουν απασφαλίσει μία χειροβομβίδα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Τα θραύσματα θα καταλήξουν τελικά και στους υπόλοιπους εταίρους».

Ο υπουργός εργασίας απάντησε στο δίλημμα τι θα κάνει η κυβέρνηση , εάν δηλαδή θα επιδιώξει συμβιβασμό ή εάν ξαναγυρνά στο σενάριο της ρήξης, σημειώνοντας: «το σενάριο της ρήξης, εάν τελικά που δεν το εύχομαι ούτε το θεωρώ το πιο πιθανό, θα είναι κάτι το οποίο θα προκύψει με κύρια ευθύνη των δανειστών μας».

Όπως ο ίδιος διευκρίνισε: «Λέω αν προκύψει… Μπορεί κανείς να το αποκλείσει; Μιλάμε ειλικρινά, έχουμε επιλέξει ως κυβέρνηση να μιλάμε ειλικρινά. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη μας ανάμεσα σε μας και την ελληνική κοινωνία, η οποία μας έχει δώσει μία πολιτική εντολή με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά».

Με αφορμή τέλος, τη δήλωσή του στη Die Zeit ότι αν η Ελλάδα δεν λάβει τα χρήματα εντός των επόμενων 10 ημερών, τότε αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων θέλει να “σκοτώσει” την Ελλάδα ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Το 10 ημερών δεν έχει σημασία αν είναι 10 αν είναι 20 ή αν είναι 25 ημέρες».

«Εκείνο το οποίο πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι τα λεφτά μπορεί να υπάρχουν, όπως και για το επόμενο. Το αμέσως επόμενο θα υπάρχει; Εκείνο είναι το ερώτημα», είπε και υπογράμμισε πως « Όλοι γνωρίζουν τις πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες. Αλλά αυτό το οποίο ταυτόχρονα πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η τοξική χρηματοδότηση των τελευταίων 5 ετών δεν μείωσε το χρέος , διέλυσε την οικονομία, διέλυσε την κοινωνία, δεν μπορεί να συνεχιστεί».

defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *