Σκηνές πανικού έξω από το εμπορικό κέντρο στο Μόναχο – ΒΙΝΤΕΟ

1Ασθενοφόρα στους δρόμους του Μονάχου, ένοπλοι αστυνομικοί και πολίτες να απομακρύνονται από την περιοχή της επίθεσης συνθέτουν την εικόνα του τρόμου στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.
Αναγνώστης του enikos.gr, έστειλε ένα βίντεο στο οποίο δεκάδες ασθενοφόρα μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία του Μονάχου μετά το αιματοκύλισμα που προκάλεσε τουλάχιστον ένας ένοπλος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Δείτε ένα βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου.

Στο μεταξύ για «περισσότερους νεκρούς» από έναν που είχε αρχικά επιβεβαιωθεί κάνει λόγο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Για «τουλάχιστον έξι» νεκρούς «και άγνωστο αριθμό τραυματιών» στο εμπορικό κέντρο «Olympia» κάνει λόγο το περιοδικό Focus, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία του Μονάχου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Focus, ο δράστης ή οι δράστες διαφεύγει και η Αστυνομία της πόλης έχει ζητήσει από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από τον δρόμο, ενώ έχει διακοπεί η συγκοινωνία με το μετρό σε όλη την πόλη.

Με νεότερη ανακοίνωσή της η Αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν όλους τους δημόσιους χώρους καθώς και να μην ανεβάζουν στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες με τις δράσεις της αστυνομίας μετά την επίθεση, προκειμένου να μην διευκολύνουν τους δράστες.

Στο μεταξύ από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι η επιχείρηση στην περιοχή Karlsplatz/Stachus στο κέντρο της πόλης αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν «λάθος συναγερμός».

Η στιγμή της εφόδου των αστυνομικών στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου. Όπως φαίνεται στο βίντεο οι άνδρες της αστυνομίας μπαίνουν μέσα στο εμπορικό κέντρο από το χώρο του πάρκινγκ. Στην εκκένωση του σταθμού του μετρό στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου όπου σημειώθηκε η επίθεση προχώρησε η γερμανική αστυνομία. Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να εγκαταλείψουν το σημείο και να απομακρυνθούν καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.


«Είμαι Γερμανός!» ακούγεται να φωνάζει ένας εκ των υπόπτων της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου σε βίντεο που κυκλοφόρησε τα τελευταία λεπτά, ενώ, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL ότι ένας εκ των δραστών χρησιμοποίησε υβριστική έκφραση για τους ξένους—«παλιοξένοι», σε ελεύθερη απόδοση—και ότι φορούσε στρατιωτικού τύπου αρβύλες. Στο μεταξύ στο Μόναχο έχουν μεταβεί ειδικές δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας, ενώ πάνω από την πόλη πετούν πολλά ελικόπτερα της Αστυνομίας, σε κάποια από τα οποία επιβαίνουν ελεύθεροι σκοπευτές. Την ίδια ώρα οι αρχές του γειτονικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας έθεσαν την αστυνομία της σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας, ειδικά για την προστασία μαζικών εκδηλώσεων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται απλά για «αντίδραση στα γεγονότα του Μονάχου»

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *