Σκουλαρίκι στη γλώσσα: Πριν το τολμήσετε, δείτε ποιοι είναι οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία

1Το σκουλαρίκι στη γλώσσα απαντάται σε κάποιους αρχαίους πολιτισμούς, επανέκαμψε όμως στη μόδα τη δεκαετία του ’80 στην Αμερική…

Πριν αποφασίσετε να το τολμήσετε πάντως, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τους πιθανούς αλλά πολύ σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία το εν λόγω εγχείρημα.

Οι Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη πρακτική μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τον θάνατο μέσω της μετάδοσης θανατηφόρων λοιμώξεων.

Συγκεκριμένα, ομάδα ερευνητών από το University College του Λονδίνου τονίζει ότι το τρύπημα της γλώσσας για την τοποθέτηση ενωτίου μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία, στοματικές λοιμώξεις, ουλές, ρήξεις στα δόντια ή ακόμη και εκτεταμένες νευρικές βλάβες.

Μάλιστα, αναφέρθηκαν στην περίπτωση μιας 28χρονης κοπέλας από τη Βρετανία, η γλώσσα της οποίας εμφάνισε οξύ οίδημα εξαιτίας της διάτρησής της από ευθύ, σιδερένιο σκουλαρίκι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή του.

Οι γιατροί τονίζουν ότι η διάτρηση της γλώσσας εγκυμονεί των κίνδυνο μετάδοσης θανατηφόρων ιών, όπως του HIV που προκαλεί το AIDS, της ηπατίτιδας Β και C, του απλού έρπητα και του Epsteinn-Barr που προκαλεί τη λοιμώδη μονοπυρήνωση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *