Συμφώνησε με τους Βορειοϊρλανδούς βουλευτές και κάνει κυβέρνηση η Τ. Μέι! – Προς Brexit express!

Στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ μεταβαίνει στις 12.30 τοπική ώρα (2.30μμ) η Τερέζα Μέι ως νικήτρια των εκλογών για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Τη συνάντηση Μέι – Ελισάβετ ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
Η κ. Μέι έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) Βόρειας Ιρλανδίας (οι οποίοι υποστηρίζουν φανταικά το Brexit) για μια συμφωνία παροχής εμπιστοσύνης και ανοχής ώστε να υπάρχει λειτουργική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Eίχαν προηγηθεί ολονύχτιες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι Συντηρητικοί εκτιμάται ότι θα καταλήξουν με 319 βουλευτές στη Βουλή των Κοινοτήτων με το όριο της αυτοδυναμίας να βρίσκεται στις 326 έδρες. Το όριο αυτό καλύπτεται με τους δέκα βουλευτές του Ενωτικού κόμματος.

Πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ ξεκαθάριζαν νωρίτερα ότι η Τερέζα Μέι «δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί», παρά την έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί.
Ο αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού UKIP Πολ Νάταλ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του βρετανικού κόμματος. Το UKIP κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς έχασε τη μοναδική του έδρα και είδε τον ηγέτη του να τερματίζει τρίτος στην περιφέρειά του πίσω από τους υποψηφίους των δύο μεγάλων κομμάτων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *