Τέλος στη φημολογία περί ανατροπής του ηγέτη της Βορείου Κορέας -Ο Κιμ Γιονγκ Ουν… εμφανίστηκε

1Μετά από μία καταιγίδα σεναρίων και φημών για την υγεία του που τροφοδότησε η απουσία του από τη δημόσια ζωή, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε.

 

Όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, στηριζόμενος σε μπαστούνι ο Κιμ επισκέφτηκε μία περιοχή όπου πρόσφατα είχαν ανεγερθεί κατοικίες καθώς και τις εγκαταστάσεις ενός επιστημονικού ιδρύματος. Πρόκειται για την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Η παρατεταμένη απουσία του 31χρονου ηγέτη από τα φώτα της δημοσιότητας είχε πυροδοτήσει σενάρια που τον ήθελαν να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ άλλες φήμες έκαναν λόγο ακόμη και για πραξικόπημα.
Ωστόσο ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στο Λονδίνο δήλωσε στο BBC ότι ο ηγέτης της χώρας είναι καλά.

Σύμφωνα με το Reuters, ορισμένες εικόνες από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Rodong Sinmun δείχνουν τον Κιμ να χαμογελά και να χαιρετά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοτάξιο των κατοικιών, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για το πότε έχει λάβει χώρα η εκδήλωση.

Είναι περικυκλωμένος από τους βοηθούς του -τους κυρίους με τα μπλοκάκια- , φορά τη γνωστή σκουρόχρωμη με κουμπιά στολή του, ενώ στηρίζεται σε ένα μαύρο μπαστουνάκι.

Δεν υπήρχαν επίσημες αναφορές για εμφάνιση του 31χρονου από τις 3 Σεπτεμβρίου, οπότε και παρευρέθηκε σε συναυλία της συζύγου του. Εχασε τη σημαντική για τη Βόρεια Κορέα πολιτική επέτειο την Παρασκευή, καθώς και πρόσφατη σύγκληση της βορειοκορεατικής βουλής.

Τις δύο αυτές επισκέψεις -στις υπό ανέγερση κατοικίες και του επιστημονικού ιδρύματος, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το πότε έχουν πραγματοποιηθεί. Επίσης δεν ανέφερε το παραμικρό για την υγεία του Κιμ ή για την πολυήμερη απουσία του από τη δημόσια ζωή.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Το KCNA που καλύπτει τις δραστηριότητες του Κιμ, ανέφερε ότι ο ηγέτης «έδωσε οδηγίες» για το νέο επιστημονικό ίδρυμα και επισκέφθηκε το νεόδμητο Ινστιτούτο Φυσικής Ενέργειας της Κρατικής Ακαδημίας Επιστημών.
«Οι επιστήμονές μας είναι πατριώτες που αφιερώνουν τη ζωή τους για να δημιουργηθεί ένα πλούσιο και ισχυρό έθνος», φέρεται να δήλωσε ο Κιμ.

Αναλυτής επισημαίνει ότι οι αναφορές για τις δραστηριότητες του Κιμ Γιονγκ Ουν στοχεύουν στο να διαλύσουν τις φήμες εκτός Βόρειας Κορέας και να περιορίσουν την ανησυχία εντός της χώρας και του στρατού της, μετά και το θερμό επεισόδιο με την ανταλλαγή πυρών πολεμικών πλοίων στην Κορεατική θάλασσα την Παρασκευή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *