Τι απάντησε ο Χαρδούβελης στο «να πάει να γ…» της Άννας Καραμανλή

61«Κάνουμε το σωστό και δεν λαϊκίζουμε» απάντησε ο υπουργός των Οικονομικών στα… γαλλικά της γαλάζιας βουλευτή – Ο κ. Χαρδούβελης συμβούλευσε την κυρία Καραμανλή να στηρίξει την κυβέρνηση για να διαφυλαχθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας

Το δεύτερο επεισόδιο του σίριαλ «βουλευτές σε απόγνωση» λόγω… ΕΝΦΙΑ γράφτηκε πριν λίγο στη Βουλή, όταν ο υπουργός των Οικονομικών απάντησε στους σκαιούς χαρακτηρισμούς της γαλάζιας βουλευτή Άννας Καραμανλή που τον κάλεσε «να πάει να γ…».

Ο υπουργός των Οικονομικών -που έγινε η αιτία να εκραγεί η συνήθως σιωπηλή βουλευτής της ΝΔ- προτίμησε να τοποθετηθεί γενικώς χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην κυρία Καραμανλή.

«Είναι βεβαίως φυσικό μία τέτοιας έκτασης φορολογική αλλαγή να προκαλέσει αντιδράσεις. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις αντιδράσεις των πολιτών στα λάθη. Από την πρώτη στιγμή που προσωπικά τα εντόπισα, προχωρήσαμε σε αλλαγές. Αυτό κάνουμε και σήμερα. Διορθώνουμε λάθη και αποκαθιστούμε αδικίες. Συγχρόνως, όμως, προχωρούμε και σε περαιτέρω φοροελαφρύνσεις, που δεν υπήρχαν στον αρχικό Νόμο», είπε ο κ. Χαρδούβελης από το βήμα της Βουλής για τον ΕΝΦΙΑ.

«Αντιλαμβάνομαι και την πίεση που αισθάνονται οι βουλευτές της Συμπολίτευσης», συνέχισε ο υπουργός των Οικονομικών αναφερόμενος στο επεισόδιο με την κυρία Καραμανλή.

«Σέβομαι το καθήκον τους να μεταφέρουν σ’ αυτή την αίθουσα τα αιτήματα συμπολιτών μας και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη, σε μια πολύ σκληρή περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο κ. Χαρδούβελης και πρόσθεσε: «Οφείλω, όμως να πω ότι τώρα που το Πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του, τώρα που αρχίζουμε να πατάμε στα πόδια μας, με λιγότερες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, ο δικός μου ρόλος, και είμαι σίγουρος και των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι να διαφυλάξουμε την πορεία της ελληνικής οικονομίας, της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας προς την έξοδο από την κρίση».

Κατά την άποψη του υπουργού των Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, το οικονομικό επιτελείο έχει καθήκον να κάνει ό,τι πρέπει για τους πολλούς.

«Να κάνουμε το σωστό και αναγκαίο για τη χώρα, για τους πολλούς που πιέζονται, για τους πολλούς που έχουν υπάρξει θύματα της πρωτοφανούς κρίσης που πέρασε η Ελλάδα, αλλά δεν θέλουν οι θυσίες τους να πάνε χαμένες. Αυτό είναι το καθήκον μας», υπογράμμισε ο κ. Χαρδούβελης και «κάρφωσε» εμμέσως την κυρία Καραμανλή ότι επέλεξε το δρόμο του λαϊκισμού.

«Είναι πεποίθησή μου ότι κάνουμε το σωστό και αναγκαίο για τη χώρα. Μας διακρίνει η υπευθυνότητα και όχι ο λαϊκισμός και η παροχολογία, που δεν απαντά στο ερώτημα πού θα βρεθούν οι πόροι».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *