Το ΝΑΤΟ «μαγειρεύει» το κλείσιμο στενών με σκοπό να αποκόψει την κάθοδο του ρωσικού στόλου στην Μεσόγειο

Η δύση προετοιμάζεται, σχεδιάζει πολύ προσεκτικά  την επόμενη κίνηση της στην «σκακιέρα» της ανατολικής Μεσογείου.

Μέσα σε όλες  αυτές τις μεθοδεύσεις υπάρχει και το σενάριο του κλεισίματος των στενών του Βοσπόρου με κάποια «πρόφαση»,  πιθανότατα περιβαλλοντολογικού χαρακτήρα ή κάτι «ΑΛΛΟ». Αυτό άφησε να εννοεί ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας. Μία τέτοια κίνηση από την Τουρκία θα ήταν σαφώς αιτία  πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ θα ενέπλεκε  πιθανόν και  την χώρα μας.

Το ΝΑΤΟ «μαγειρεύει» το κλείσιμο στενών με σκοπό να αποκόψει την κάθοδο του ρωσικού στόλου στην Μεσόγειο - Εικόνα0

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία τα οποία διέρχονται διαμέσου του Βοσπόρου είναι μια άλλη υπενθύμιση ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να ενισχύσει  την συλλογική του  ασφάλεια, τόνισε  ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Michael Fallon.

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για την πρόσφατη ρωσική «δράση»  στην ανατολική Μεσόγειο, είπε: «Εφ ‘όσον έχουμε συγκέντρωση ρωσικών μονάδων επιφανείας στην ανατολική Μεσόγειο,  και τα πλοία που διέρχονται μέσω του Βοσπόρου αυτό είναι ανησυχητικό(!!!) , αλλά είναι επίσης και  μια ακόμη υπενθύμιση στο ΝΑΤΟ θα  εξετάσει την συλλογική ασφάλεια του  ως σύνολο», κατέληξε ο Υπουργός άμυνας της Βρετανίας, οι δηλώσεις του οποίου έχουν βαρύνουσα σημασία .

Απευθυνόμενος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του Άστον Κάρτερ στο Λονδίνο ο Fallon δήλωσε ότι,  η συμμαχία είχε καιρό να «νιώσει» μια ισχυρή  ρωσική  στρατιωτική παρουσία στο ανατολικό σύνορο της, αλλά την περασμένη εβδομάδα διαπίστωσε  την πρώτη επίδειξη της ρωσικής «πίεσης» στην νότια πλευρά του ΝΑΤΟ.

«Η Ρωσία κινδυνεύει να μετατρέψει  μια σοβαρή κατάσταση σε κάτι πάρα πολύ χειρότερο. Θέλουμε η Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στον Ασάντ  για να βρεθεί μια διπλωματική λύση και να βοηθήσει στην ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης », είπε ο ίδιος.

Δηλαδή οι Βρετανοί θέλουν,  ο Βλαδίμηρος να μοιράζει κρουασάν στους πρόσφυγες  που δημιουργούν οι ίδιοι και οι ΗΠΑ, να διώξει τον Άσαντ αφήνοντας την δύση να αλωνίζει στην χώρα  μετρέποντας της σε Λιβύη, με το Κρεμλίνο  απλά να παρακολουθεί.  Αυτό ζητάει η δύση από την Μόσχα σήμερα.  Τρελά πράγματα που στερούνται σοβαρότητας.

Ο Βρετανός ΥΠΑΜ  απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με την κυκλοφορία των Ρωσικών πολεμικών πλοίων μέσω του στενού του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη,  στην πορεία τους προς την ανατολική Μεσόγειο και την πρόσφατη εμφάνιση στο τουρκικό εναέριο χώρο  ρωσικών αεροσκαφών  τα οποία πετούσαν  πάνω από τη Συρία.

«Υπήρχε πίεση και  ανησυχία στην Νορβηγία, με τις   πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών και τις  κινήσεις των  πλοίων και υποβρυχίων στα βόρεια, αλλά τώρα έχουμε για πρώτη φορά μια πολύ  μεγάλη επίδειξη της ρωσικής πίεσης στην νότια πλευρά», τόνισε ο ίδιος .

Ο Fallon επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξετάσει την συλλογική του  ασφάλεια και «δεν πρέπει να φοβάται  ή  να παρεκτρέπεται» από την διαμορφωθείσα κατάσταση.

Εντωμεταξύ ο  υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί επίσης σε μια ενδεχόμενη αλλαγή της στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Συρία .  Ο  Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα , πολύ σύντομα  θα ανακοινώσει αλλαγές στην εκπαίδευση που παρέχεται στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης της Συρίας.

Η Τουρκία θα είναι πρωαταγωνιστής στιος εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr, η Άγκυρα  εμπλέκεται στο Αιγαίο πέλαγος με τα γνωστά παράλογα αιτήματα της, στην Συρία για να ανατρέψει τον Άσαντ, στο Ναγκόρνο –Καραμπάχ ενάντια στην Αρμενία/Ρωσία, στην Αίγυπτο επεμβαίνοντας στα εσωτερικά της χώρας αυτής και φυσικά στην Κύπρο και το Ισραήλ. Το σίγουρο είναι ότι το έχει «φάει το κεφάλι της», απλά δεν το γνωρίζει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *