Το Bloomberg τα βάζει με την τρόικα, υπέρ της Ελλάδας!!

1Λες πως έχουν άδικο τώρα;;
Μερικές φορές σου έρχεται η βοήθεια από εκεί που δεν το περιμένεις!!! Και μάλιστα από κέντρα αποφάσεων και ΜΜΕ που δεν συνηθίζουν να λένε καλά λόγια για σένα και για τις πολιτικές που ακολουθείς!!

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παρέμβαση του πρακτορείου Bloomberg, βάση της οποίας κριτικάρεται η τακτική των δανειστών για την έλλειψη ευελιξίας τους προς την Ελληνική Κυβέρνηση και καλεί την τρόικα να «μην επιτραπεί στις ελληνικές συντάξεις να απειλήσουν το ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί πως το κεντρικό άρθρο του πρακτορείου υπογράφει η αρχισυντάκτική ομάδα, υπογραμμίζοντας έτσι τη σπουδαιότητα της παρέμβασης.

«Ένα χρόνο αφότου ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε Πρωθυπουργός η κυβέρνηση φαίνεται αφοσιωμένη στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απαιτούνται από τους δανειστές για περαιτέρω βοήθεια. Καμιά από τις δυο πλευρές δεν πρέπει να επιτρέψει στο κόλλημα που απομένει – στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού– να θέσει ξανά σε κίνδυνο το ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Η συντακτική ομάδα του Bloomberg, αναφέρει πως, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να είναι στην εντατική με το ποσοστό ανεργίας να παραμένει υψηλό, αλλά η κατάσταση βελτιώνεται. Ωστόσο η εγχώρια πολιτική κατάσταση παραμένει εύθραυστη.

Για να αποφευχθεί μια επανάληψη του δράματος του παρελθόντος απαιτείται μια διπλή επιτυχία – όχι μόνο σταθερή δέσμευση από την ελληνική πλευρά, αλλά και περισσότερη ευελιξία από τους ευρωπαίους εταίρους.

Το άρθρο-παρέμβαση αναφέρει επίσης πως δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό το να επιμένει κανείς σε αλλαγές ταχύτερες από αυτές που μπορεί να φέρει η κυβέρνηση ή σε πωλήσεις σε τιμή πολύ χαμηλότερη της αξίας των περιουσιακών στοιχείων.

Το Bloomberg τάσσεται επίσης υπέρ της έναρξης των συνομιλιών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, έστω κι αν οι λεπτομέρειες καθορισθούν αργότερα. Κι αυτό γιατί κάτι τέτοιο θα δώσει λόγο στους Έλληνες ψηφοφόρους να ανεχθούν το περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού

«Η Ε.Ε. ανάγκασε πέρυσι, με πολύ μεγάλο κόστος, τον Τσίπρα να παραδοθεί. Αν δεν θέλει να επαναλάβει αυτό το καταστροφικό επεισόδιο, θα πρέπει να είναι πιο γενναιόδωρη στη νίκη.», γράφει, με νόημα, στον επίλογο του άρθρου, το Bloomberg

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *