Φοιτητές του Harvard: “Οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για την δημιουργία του ISIL”

1«Η Αμερική είναι μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη, παρά το ISIS (κράτος της Συρίας και του Λεβάντε)», απαντούν φοιτητές από το φημισμένο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, Χάρβαρντ, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο!

Την συνέντευξη πήρε από τους φοιτητές ο δημοσιογράφος Caleb Bonham, ο οποίος τους έθεσε το ερώτημα: «Ποιος πιστεύετε ότι είναι μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη, οι ΗΠΑ ή το Ισλαμικό Κράτος;».

 

Μια φοιτήτρια φορώντας την πορφυρή μπλούζα του διάσημου κολεγίου δήλωσε: «Νομίζω ότι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και τα συμφέροντα των ΗΠΑ να προστατέψουν τις πετρελαιοπηγές της Μέσης Ανατολής, αποσταθεροποιούν την περιοχή, επιτρέποντας σε ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος να κερδίζουν δύναμη. Κατά κάποιο τρόπο εμείς είμαστε η αιτία γι’ αυτό».

Ένας φοιτητής τόνισε χαρακτηριστικά: «Ως ένας δυτικός πολιτισμός έχουμε την  ευθύνη για πολλά από τα κακά που αντιμετωπίζουμε τώρα, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θα διαφωνήσει ότι εμείς μόνοι μας δημιουργήσαμε το πρόβλημα που λέγεται “Ισλαμικό Κράτος”».

Το βίντεο με τις αποκαλυπτικές απόψεις των Αμερικανών φοιτητών του Χάρβαρντ δόθηκε στην  δημοσιότητα από το Campus Reform, το site στις ΗΠΑ που δημοσιεύει τις ειδήσεις που αφορούν τα κολέγια και ασχολείται με την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα.

Ο δημοσιογράφος που πήρε τις συνεντεύξεις, Caleb Bonham, δήλωσε στο FoxNews.com ότι «δυστυχώς πολλοί Αμερικανοί φοιτητές νομίζουν ότι είναι “σοφία” να προσπαθούν επικαλούμενοι διαφορετικούς λόγους που τους συναθροίζουν, να αποδείξουν ότι η Αμερική είναι μεγαλύτερη απειλή από μια τρομοκρατική οργάνωση που προσπαθεί να εδραιώσει ένα χαλιφάτο μέσα από δημόσιες εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς και βομβιστικές επιθέσεις».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *