Χάος στην Αττική – Μεγάλες καταστροφές από την καταιγίδα (βίντεο)

50Τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις πλημμύρες στην Αττική.

«Συνεργεία της Πυροσβεστικής θα ενημερώσουν τους κατοίκους στο Περιστέρι, στο Ίλιον, στο Πέραμα, στο Μενίδι, στο Αιγάλεω, στους Αγίους Αναργύρους, στη Νίκαια, στον Πειραιά και στο Καματερό ότι από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει μια αναλυτική καταγραφή ζημιών, η οποία και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο. Κι επομένως, θα αποζημιωθούν εκείνοι οι οποίοι έχουν υποστεί αυτές τις καταστροφές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» συνέχισε, επισημαίνοντας πως αναμένει από τις υπηρεσίες «εισήγηση για στοχευμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές, όπου μια ζωή βλέπουμε να δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα. Λόγου χάρη στα σύνορα Περιστερίου και Ιλίου, στην περιοχή Ρουπάκι ή στη Θηβών, στα όρια της Κοκκινιάς ή στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι».

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Β. Κικίλιας έχει ενημερώσει ήδη τηλεφωνικώς τον Πρωθυπουργό για τις πλημμύρες, ενώ βρίσκεται ήδη στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι.

Προβλήματα από τις καταιγίδες στην Αττική

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η βροχή στο λεκανοπέδιο Αττικής. Πάνω από 552 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική, για κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και για αντλήσεις υδάτων σε διάφορες περιοχές όπως σε Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Ίλιον, Πετρούπολη, Περιστέρι, Ανθούπολη κ.α. Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε Νίκαια και Κοκκινιά, όπου η εικόνα μετά το πέρασμα της βροχής θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο: δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δεκάδες ΙΧ καταπλακώθηκαν. Ακόμη πλημμύρισαν υπόγεια στα οποία υπήρχαν και αυτοκίνητα.

Στη λεωφόρο Θηβών συσσωρεύτηκαν νερά με αποτέλεσμα οδηγοί να εγκλωβιστούν στα αυτοκίνητά τους και να χρειαστούν τη βοήθεια της Πυροσβεστικής. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν και στην περιοχή του Μενιδίου.

Στο Λεκανοπέδιο επιχειρούν συνολικά 150 πυροσβέστες με 70 οχήματα.

Το Σάββατο προς το μεσημέρι εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η άντληση των υδάτων από το 3όροφο υπόγειο του σούπερ μάρκετ στον Ιλιον, που έχει πολλά μέτρα νερό.

Προβλήματα εντοπίζονται και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Λόγω πλημμυρών έχει διακοπεί η κυκλοφορία συρμών μεταξύ Πειραιά και Ρέντη, ενώ το Intercity που ξεκίνησε στις 16:18 από την Αθήνα με κατεύθυνση Θεσσαλονίκη έχει 100 λεπτά καθυστέρηση λόγω των πλημμυρών στις Αχαρνές. Στην Αχαΐα, λόγω κατολισθήσεων έχει διακοπεί η λειτουργία της γραμμής Διακοφτό – Καλάβρυτα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *