Τελευταία Νέα

7 στους 10 Έλληνες θέλουν Β.Πούτιν και Ρωσία – Η ορθόδοξη αλληλεγγύη λύνει τα χέρια της κυβέρνησης

49Eνδιαφέροντα ευρήματα παρουσιάζει δημοσκόπηση της Public Issue ως προς την αγάπη των Ελλήνων πολιτών για τη Ρωσία και το Β.Πούτιν που αγγίζει επτά στους δέκα Έλληνες!

Το ποσοστό του 70% επιτρέπει στην κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μελλοντικά άλλες γεωπολιτικές κινήσεις σε περίπτωση που τα πράγματα με την ΕΕ φτάσουν στο απροχώρητο είτε λόγω αδιαλλαξίας είτε λόγω επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών συμφερόντων,τα οποία φυσικά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το εθνικό συμφέρον

Καθίσταται εμφανές ότι οι Έλληνες νιώθουν ορθόδοξη αλληλεγγύη ως προς τη Ρωσία ενώ αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Β.Πούτιν το μεγαλύτερο ηγέτη των καιρών μας (μόνο ο εκλιπών Ούγκο Τσάβεζ μπορεί να συγκριθεί με το Ρώσο πρόεδρο).

Ακόμα ένα ισχυρό ποσοστό θεωρεί την ΕΕ σαν κύριο σύμμαχο αλλά αυτό ειναι λογικό επειδή συνδεόμαστε με το κοινό ευωπαϊκό νόμισμα ενώ ένα άγνωστο μέλλον χωρίς ευρώ φοβίζει μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού,καθώς κανείς δεν μπορεί να χαρτογραφήσει με ακρίβεια τα αποτελέσματα μια επιστροφής στη δραχμή.

Οι Έλληνες ψηφοφόροι σε ποσοστό 43% υποστηρίζουν πως η ΕΕ είναι ο κύριος σύμμαχος της Ελλάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Public Issue.

Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 27% βρίσκεται η απάντηση «καμία», ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Ρωσία με 13%. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ θεωρούνται σύμμαχος μόνο από το 4%! Κάτι δηλαδή που φανερώνει ότι το ευρώ παίζει μεγάλο ρόλο ως προς την επιλογή συμμάχων.

Η πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα έγινε σε δείγμα 1.008 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, 12-17/2/2015.

Πολυ υψηλή θέση στη δημοφιλία κατέχει και η Γαλλία ίσως λόγω της θετικής στάσης που κράτησε τις τελυταίες κρίσιμες μέρες μέσω των δηλώσεων Π.Μοσκοβισί αλλά και του Γάλλου πορέδρου Φ.Ολάντ.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *