Apple: Αυτά είναι τα 10 χειρότερα προϊόντα στην ιστορία της

1Μπορεί η Apple να είναι διάσημη για τα προϊόντα της και να θεωρείται σήμερα μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα των ηλεκτρονικών συσκευών, όμως όπως κάθε επιχείρηση έτσι και αυτή έχει στο ιστορικό της κάποια “αποτυχημένα” προϊόντα.

Δείτε παρακάτω ορισμένα από αυτά:

1. iPod Hi-Fi

Το iPod Hi-Fi μπορεί να διέθετε μοντέρνο σχεδιασμό για εκείνη την εποχή, όμως παρουσίαζε προβλήματα στην ποιότητα του ήχου με αποτέλεσμα να υστερεί σε σχέση με ανταγωνιστικά προϊόντα.

2. Αpple’s mouse

Ήρθε στον κόσμο της τεχνολογίας με το πρώτο iMac, όμως το σχήμα του το έκανε το ποντίκι δύσχρηστο και έτσι η εταιρία αναγκάστηκε να επανεξετάσει το προϊόν.

3. Macintosh TV

Πριν την Apple TV, η εταιρία είχε κατασκευάσει την τηλεόραση Macintosh TV το 1993. Λόγω όμως της αδυναμίας της να λειτουργεί ταυτόχρονα ως οθόνη υπολογιστή και ως τηλεόραση, η ετιαρία κατάφερε να πουλήσει μόνο 10.000 κομμάτια.

4. Pippin

Η πρώτη κονσόλα της Apple με την ονομασία Pippin δεν θεωρείται από τις επιτυχημένες συσκευές της Apple καθώς η εταιρία κατάφερε να πουλήσει μόνο 42.000 κομμάτια πριν την αποσύρει το 1997, ένα χρόνο ακριβώς μετά την κυκλοφορία της.

5. Apple III

O υπολογιστής της Apple, Apple III, διόρθωσε πολλά μειονεκτήματα του προηγούμενου μοντέλου, Αpple II, όμως ο όχι και τόσο εύχρηστος σχεδιασμός του ανάγκασε την εταιρία να αποσύρει τα πρώτα 14.000 κομμάτια.

6. Newton PDA

Τo Newton PDA ήρθε στο κόσμο της τεχνολογία το 1987 και η παραγωγή του κράτησε για 11 χρόνια. Τελικά η εταιρία το απέσυρε γιατί χαρακτηρίστηκε μη λειτουργικό.

7. Apple QuickTake

Η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή της Apple έκανε την εμφάνισή της το 1994 όμως λόγω διάφορων προβλημάτων αποσύρθηκε από την αγορά τρία χρόνια αργότερα.

8. Macintosh Portable

Ο πρώτος φορητός υπολογιστής της εταιρίας ήταν ο Macintosh Portable. Πέρα των προβλημάτων που παρουσιάζε στην μπαταρία του, ο φορητός υπολογιστής ήταν απρόσιτος στους καταναλωτές λόγω της ακριβής τιμής του. Το 1989 όπου πρωτοεμφανίστηκε, κόστιζε 7.300$.

9. Power Mac G4 Cube

O επιτραπέζιος υπολογιστής της Apple με την ονομασία Power Mac G4 Cube, έκανε το ντεμπούτο το 2000. Όμως τα 1799$ που κόστιζε έκαναν το προϊόν της Apple απρόσιτο στους καταναλωτές. Επιπλέον λόγω του γεγονότος ότι δεν διέθετε εσωτερικό ανεμιστηράκι, αντιμετώπιζε προβλήματα υπερθέρμανσης. Τελικά η Apple “πάγωσε” την παραγβγή του το 2001.

10. ROKR E1

Παρόλο που κατασκευάστηκε από την εταιρία Μotorola, το ROKR E1 ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο που υποστήριζε τα iTunes. Η Apple το παρουσίασε το 2005, όμως παρουσίαζε αρκετά προβλήματα. Όχι μόνο διέθετε περιορισμένο χώρο αποθήκευσης, αλλά είχε και προβλήματα στην μεταφορά αρχείων. Ένα χρόνο αργότερα, η συνεργασία της Motorola με την Apple έλαβε τέλος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *