Kυβέρνηση: «Στην επόμενη επιθετική ενέργεια των Τούρκων θα απαντήσουμε ισοδύναμα»

«Εφόσον υπάρξει ξανά επιθετική ενέργεια από την Τουρκία, η ενέργεια αυτή θα απαντηθεί» δήλωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δηλαδή η κυβέρνηση τουλάχιστον λεκτικά, δείχνει ότι έχει φτάσει στο όριο πέραν του οποίου δεν μπορεί να υποχωρήσει άλλο.

«Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σαφής: εφόσον υπάρξει ξανά επιθετική ενέργεια από την Τουρκία, η ενέργεια αυτή θα απαντηθεί» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Τζανακόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του Νίκου Κοτζιά ότι σε ενδεχόμενο αντίστοιχο συμβάν με εκείνο των Ιμίων «δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά» από την ελληνική πλευρά.

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση αντέδρασε στο περιστατικό στα Ίμια «με ψυχραιμία και στόχος της Ελλάδας δεν είναι να εντείνει την κρίση αλλά να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με τη στάση της η Άγκυρα «εάν δεν προσπέρασε την «κόκκινη γραμμή» σίγουρα έφτασε στα όριά της και εκτιμώ ότι η τουρκική πλευρά έχει παραλάβει το μήνυμα».

Επανέλαβε παράλληλα ότι η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργεί «ελεγχόμενες εντάσεις για διάφορους λόγους που σχετίζονται με το Κουρδικό».

Δεν ξέρουμε αν στην κυβέρνηση έχουν κατανοήσει ότι εάν μια χώρα δεν είναι ικανή να υλοποιήσει της εξαγγελίες και τις απειλές της τότε η ζημιά που δημιουργείται για την εικόνα της είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Για να γίνει αυτό που λέει ο κύριος Τζανακόπουλος πρωτίστος τα σκάφη του Λιμενικού πρέπει να είναι οπλισμένα. Ας ξεκινήσουμε από αυτό.

Επιπλέον η Άγκυρα δεν «ιδρώνει» από φραστικές προειδοποιήσεις. Μόνο εμπράκτως μπορεί να κατανοήσει εάν έχει περάσει τα όρια και εάν ο αντίπαλός της είναι ικανός να τα υπερασπιστεί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *