O David Bowie, η κοκαϊνη και η επιτυχία

22Για τον ρόλο που έπαιξε η χρήση της κοκαΐνης στην επιτυχία του David Bowie μίλησε ο κιθαρίστας του σε 12 άλμπουμ Carlos Alomar.
“Για να αντέξει όλη τη νύχτα, η κοκαΐνη ήταν ένας τεράστιος παράγοντας. Έκανε χρήση για να κρατηθεί σε εγρήγορση. Δεν σταμάτησε τη δημιουργικότητά του”, σημειώνει.

ο Alomar τον συνάντησε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ’70, λίγο μετά τη Ziggy Stardust περίοδο, όταν και ο Bowie είχε πορτοκαλί μαλιά.

Είχε φέρει τον νέο του τότε φίλο στο Χάρλεμ, σε μια εποχή που ακόμα συναντούσες στον δρόμο μισοκοιμισμένους τοξικομανείς μέρα μεσημέρι, για να συναντήσει τον Richard Pryor.

“Βγαίνει από μια λιμουζίνα και περπατά ανάμεσα στο πλήθος. Δεν στάθηκε καν στην ουρά. Και όλοι οι μαύροι που περίμεναν αναρωτιούνταν “τι ήταν αυτό;”.

Όπως συνέβαινε και με όλους τους ροκ σταρ της εποχής, “δεν χρειαζόταν να αγοράσει τίποτα επειδή όλα ήταν εκεί.

“Θα είμασταν στον 18ο όροφο ενός ξενοδοχείου και κάποιοι θαυμαστές του θα έκλειναν ολόκληρο τον 17ο όροφο. Θα παρακαλούσαν να τους κάνουμε παρέα. Αν τύχαινε να έχεις χρήματα και να μπορούσες να αγοράσεις μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης θα ήσουν “κοιτάξτε, έχω κοκαΐνη. Ελάτε στο μέρος μου”, θυμάται.

“Ξεχνούσε τους στίχους στα κομμάτια “Let’s Dance”, “China Girl” ή “Life on Mars?”. Έκανα τα φωνητικά. Τραγουδούσα τους στίχους και εκείνος τραγουδούσε άλλους στίχους.

Με κοιτούσε και καταλάβαινα πως ξέχασε τους στίχους. Σταματούσα τότε αμέσως και τραγουδούσα για να τον επαναφέρω και πάλι στο τραγούδι. Είχαμε τέτοια περιστατικά συνέχεια”.

Τα ναρκωτικά ευθύνονται και για το γεγονός ότι υπάρχουν τμήματα της καριέρας του που δεν θυμάται, συμπεριλαμβανομένης της ηχογράφησης του άλμπουμ του “Pin Ups” το 1973.

“Αυτό είχε να κάνει με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Μου είχε πει ότι υπάρχουν χρόνια της ζωής του που δεν θυμάται. Ξέρω ότι εγώ τραγουδάω, ότι είναι δικός μου δίσκος και δική μου φωτογραφία αλλά δεν θυμάμαι να έχω γράψει τα τραγούδια και να πηγαίνω στο στούντιο”, θυμάται ο Nile Rodgers.

Τα τελευταία χρόνια και μετά το 2004, οπότε και υπέστη καρδιακή προσβολή, ο David Bowie έχει διατηρήσει ένα σχετικά χαμηλών τόνων προφίλ και έχει κυκλοφορήσει μόνο ένα άλμπουμ το 2013 με τίτλο “The Next Day”.

Πηγή: New York Post

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *