Tο Facebook σκέφτεται να πληρώνει τους χρήστες του!

1Μια έρευνα του Facebook, δείχνει ότι όλο και περισσότεροι χρήστες σταματάνε να ανεβάζουν προσωπικά updates και αυτό όπως φαίνεται δεν αρέσει και πολύ στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο
Τα προσωπικά updates των χρηστών έχουν σημειώσει πτώση 21% από το 2014 κι έτσι το Facebook αποφάσισε να δημιουργήσει μία ειδική ομάδα η οποία έχει αναλάβει να σκεφτεί τρόπους που θα παροτρύνουν τους χρήστες να μοιράζονται περισσότερο δικό τους πρωτογενές υλικό.
Έτσι μία ιδέα που έπεσε στο τραπέζι ήταν, η δυνατότητα ο χρήστης να βγλάει χρήματα από τα posts που κάνει όπως ακριβώς έχει κάνει και το ΥouTube για τους δημιουργούς video επιτρέποντάς τους να αυξήσουν το εισόδημά τους μέσα από δωρεές.
Το σενάριο που σκέφτεται το Facebook είναι οι φίλοι και οι followers κάθε χρήστη να του αφήνουν «tip» όταν έχει μια έξυπνη ιδέα η οποία χρειάζεται χρήματα για να υλοποιηθεί ή για απλά για να συνεχίσει να κάνει καλά posts.
Η υλοποίηση δεν αποκλείεται να γίνει με ένα νέο «call to action» κουμπί, με το οποίο ο κάθε χρήστη θα μπορεί να καθοδηγήσει τους Facebook φίλους του, να του δώσουν χρήματα για συγκεκριμένα post και δράσεις.
Φυσικά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό από το Facebook, αν το σενάριο αυτό τελικά υλοποιηθεί και πότε θα είναι διαθέσιμες οι νέες δυνατότητες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *