6 πράγματα που συμβαίνουν όταν ΔΕΝ πίνεις αρκετό νερό

Ξέρεις ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 8-9 ποτήρια νερό την ημέρα. Γνωρίζεις όμως τι προβλήματα δημιουργεί στον οργανισμό σου το να μην πίνεις αρκετό;
Το νερό είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας κι επειδή κάθε στιγμή χάνεται ένα μεγάλο μέρος από το νερό που υπάρχει στο σώμα μας για τις ανάγκες μιας σειράς από λειτουργίες, είναι σημαντικό να το αναπληρώνουμε.

Όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό, τότε ο οργανισμός αφυδατώνεται, με αποτέλεσμα να προκαλούνται διάφορα λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά προβλήματα, όπως:

Είναι πιο πιθανό να έχεις προβλήματα υγείας

Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού απομακρύνει διάφορες ενοχλήσεις που μπορεί να προκύψουν, όπως πέτρες στα νεφρά, αλλά και να μειώσουν τις πιθανότητες για πολύ σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνος του ουροποιητικού και του εντέρου και καρδιακές παθήσεις.

Ο ρυθμός του μεταβολισμού πέφτει

Όπως αναφέρει στο βιβλίο του «The Water Secret» ο αμερικανός γιατρός Howard Murad, ο βασικός μεταβολικός ρυθμός ενός ανθρώπου (δηλαδή ο αριθμός των θερμίδων που καίει χωρίς να κάνει κάποια ιδιαίτερη δραστηριότητα) αυξάνεται και γίνεται πιο αποτελεσματικός όταν ο οργανισμός είναι καλά ενυδατωμένος.

Δυσκολεύεσαι να σκεφτείς

Έρευνα από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του King’s College στο Λονδίνο έδειξε ότι οι έφηβοι που συμμετείχαν στη μελέτη και είχαν αφυδάτωση κατάφεραν να έχουν τις ίδιες επιδόσεις σε πνευματικές δραστηριότητες με όσους είχαν πιει αρκετό νερό αλλά χρειάστηκε να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια.

Τρως περισσότερο

Έρευνα που έγινε το 2010 από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Νερού στις ΗΠΑ έδειξε ότι όσοι πίνουν δυο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα καταναλώνουν 75 έως 90 λιγότερες θερμίδες όταν αρχίσουν να τρώνε. Μέσα σε διάστημα τριών μηνών όσοι πίνουν νερό χάνουν κατά μέσο όρο 2,5 κιλά λιγότερα από όσους κάνουν δίαιτα αλλά δεν πίνουν αρκετό νερό.

Έχεις περισσότερες ρυτίδες

Στο βιβλίο του δρ. Murad αναφέρεται επίσης ότι όταν πίνουμε αρκετό νερό η επιδερμίδα μας είναι πιο λεία και απαλή, με λιγότερες ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Όταν ο οργανισμός αφυδατώνεται, το δέρμα χάνει το σφρίγος και τη λάμψη του.

Έχει κακή διάθεση

Ερευνητές από Πανεπιστήμιο Tufts ζήτησαν από μια ομάδα αντρών και γυναικών να κάνουν αεροβική άσκηση για 60-75 λεπτά χωρίς να έχουν πιει αρκετό νερό. Την ίδια άσκηση κλήθηκε να κάνει κι άλλη μια ομάδα που είχε πιει αρκετό νερό. Στο τέλος, όσοι δεν είχαν πιει νερό δήλωσαν σε μεγαλύτερο ποσοστό ότι ένιωθαν κουρασμένοι, εκνευρισμένοι. θλιμμένοι ή νευρικοί.

Πηγη shape

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *