Ποιες είναι οι τροφές που λειτουργούν ως «χημικές βόμβες» στον οργανισμό μας;

Τρώμε για να προσφέρουμε καύσιμα στον οργανισμό μας και φυσικά για την απόλαυση…
Μερικές φορές όμως το τι τρώμε μπορεί να επηρεάσει το σώμα μας με τρόπο ασυνήθιστο και όχι τόσο ευεργετικό.

″Πολλές τροφές περιέχουν βιταμίνες ή μέταλλα που αλληλεπιδρούν με τη χημεία του σώματός σας″ λέει η Amy B. Hollingsworth, καθηγήτρια βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Άκρον.

″Σε τελική ανάλυση, οι αλλαγές που συμβαίνουν με τα τρόφιμα και τα ποτά μπορούν να μας πουν πολλά για τη συνολική υγεία και την ευεξία μας.″

Παρακάτω είναι μια λίστα μερικών ″περίεργων″ καταστάσεων, που οι κοινές τροφές μπορεί να προκαλέσουν, έτσι ώστε να είσαστε προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι την επόμενη φορά:

1. Κουκουνάρι – χημική βόμβα για το Στόμα

Αυτοί οι τραγανοί και νόστιμοι σπόροι μπορούν να καταστρέψουν πραγματικά τη γεύση σας για ένα μήνα. Έχει αναφερθεί ότι μετά την κατανάλωση σπόρων κουκουναριού, μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν ένα σύνδρομο που αφήνει μία πικρή ή μεταλλική γεύση στο στόμα για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν την αιτία , ενώ δεν γνωρίζουν αν είναι μία πρόσφατη ασθένεια ή απλά τώρα αναφέρεται πιο συχνά.

2. Παντζάρι και φάβα – Χρωματισμός των ούρων

Τα σκούρα κόκκινα ή έντονα καφέ ούρα μπορεί να θορυβήσουν μερικούς ανθρώπους και να νομίσουν ότι είναι αίμα. Αυτό όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό λόγω των έντονων χρωστικών που περιέχονται στις δύο αυτές τροφές και αλληλεπιδρούν με τα οξέα του στομαχιού μας .

3. Σκόρδο – Οσμές και στο σώμα

Γνωρίζετε ήδη ότι το σκόρδο μπορεί να σας δώσει δύσοσμη αναπνοή , αλλά ο βολβός του σκόρδου μπορεί να σας αφήσει και άσχημη οσμή στο σώμα. Αυτό συμβαίνει διότι διάφορες ενώσεις του σκόρδου, μπορεί να παραμείνουν στον οργανισμό σας πολύ καιρό μετά την κατανάλωση, ειδικά αν τρώτε μεγάλες ποσότητες από αυτό. Οι ενώσεις αυτές περνάνε στο αίμα και στη συνέχεια στον ιδρώτα και στα ούρα σας .

4. Μοσχοκάρυδο – Παραισθησιογόνες επιδράσεις

Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις συνταγές μαγειρικής και χρήσ ης του μπαχαρικού αυτού απαιτείται πολύ μικρή ποσότητα. Σε αντίθετη περίπτωση η μυριστικίνη που περιέχει μπορεί να σας αρρωστήσει και να αντιδράσει ως υψηλό παραισθησιογόνο. ″Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μοσχοκάρυδου θα οδηγήσει σε τρομερά γαστρεντερικά θέματα όπως η ναυτία, ο εμετός και η διάρροια, καθώς και αίσθημα ταχυπαλμίας για έως και 48 ώρες″, εξηγεί ο πιστοποιημένος διατροφολόγος James Pinckney.

5. Σπαράγγια – Δυσοσμία στα ούρα

Αφότου καταναλώσετε σπαράγγια και χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα, οι περισσότεροι θα ξέρετε ότι τα ούρα έχουν μια διαφορετική μυρωδιά. Αυτή η οσμή προέρχεται από την πέψη της ουσίας μερκαπτάνης -ένωση του θείου- που διασπάται σε δύσοσμα χημικά συστατικά. Το ευχάριστο είναι ότι μόνο περίπου το 33 τοις εκατό του πληθυσμού μπορεί να ανιχνεύσει την οσμή οπότε δεν χρειάζεται να προσέχουμε ιδιαίτερα.

6. Κόκκινο κρέας – Δυσοσμία κατά την εφίδρωση

Έρευνα του 2006 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Chemical Senses έδειξε ότι η οσμή των συμμετεχόντων που ακολουθούσαν μια διατροφή χωρίς κρέας ήταν «σημαντικά πιο ελκυστική και ευχάριστη» και «λιγότερο έντονη» σε σύγκριση με εκείνους που ακολουθούσαν διατροφή με κόκκινο κρέας. Αυτό οφείλεται στο χρονικό διάστημα που απαιτείται για περάσει το κρέας από την πεπτική οδό, καθώς κατά την διαδικασία αυτή προλαβαίνει και σαπίζει εν μέρει μέσα στο έντερο. Ως αποτέλεσμα, το άτομο έχει δυσοσμία στην αναπνοή και την εφίδρωση.

Πηγη tromaktiko

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *