Μας “τελείωσαν” οι New York Times: “H Ελλάδα έχει ήδη πτωχεύσει!”

Εκσκαφείς εγκαταλελειμένοι στους δρόμους. Χειρουργοί εξαντλημένοι δουλεύουν ακόμα και τη νύχτα. Εικόνες από την Αθήνα, από την σημερινή Ελλάδα σε ένα οδοιπορικό των New York Times. Το άρθρο περιγράφει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξοικονομήσει χρήματα και τις υπερπροσπάθειες να επιτευχθεί
συμφωνία με τους δανειστές έως το τέλος του μήνα.

Αφού αναφέρεται το δημοσίευμα στις υποχρεώσεις της χώρας για δόσεις, μισθούς και συντάξεις λέει ότι ο χρόνος τελειώνει όπως και τα χρήματα.

Με τις δόσεις του ΔΝΤ να τρέχουν και μέσα στο Ιούνιο και χρήματα να μην υπάρχουν κυβερνητικός αξιωματούχος από το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει στην εφημερίδα σε καθεστώς ανωνυμίας και ειδικά αναφερόμενος στις 9 Ιουνίου: «Σε εκείνο ακριβώς το σημείο θα τελειώσουν όλα».

Οι NYT αναφέρονται στα γνωστά περί υπερβολικής γενναιοδωρίας των κυβερνήσεων στην Ελλάδα απέναντι στους πολίτες τα προηγούμενα χρόνια. Και περιγράφει το σήμερα: Πανεπιστήμια, νοσοκομεία και δήμους που παραπαίουν οικονομικά και την χώρα να έχει γονατίσει από τον μαζικό ερχομό παράνομων μεταναστών αφού δεν μπορεί να προστατεύσει επαρκώς τα σύνορά της.

Στην πραγματικότητα λένε οι αναλυτές η Ελλάδα λειτουργεί σαν ένα χρεοκοπημένο κράτος.
Η κυβέρνηση συγκεντρώνει ό,τι αποθεματικά υπάρχουν, τα νοσοκομεία και τα σχολεία δεν μπορούν να κάνουν προσλήψεις και οι αρμόδιοι για την άμυνα της χώρας δεν έχουν πλέον τα μέσα να κάνουν σωστά την δουλειά τους.

New York Times

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *