Ο Ρώσος Πατριάρχης για την τρομοκρατία και την βλασφημία

Σε συνέντευξη του στο TASS, ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, ανέφερε πως η τρομοκρατία, αλλά και… η βλασφημία είναι εξίσου απαράδεκτες.

«Καταδικάζουμε σαφώς την τρομοκρατία και τις δολοφονίες των ανθρώπων για τις πεποιθήσεις τους. Θρηνούμε για εκείνους που υπέφεραν στα χέρια των τρομοκρατών. Μαζί όμως με αυτό θεωρούμε τόσο τους ψευτοθρησκευόμενους και τον κοσμικό ριζοσπαστισμό απαράδεκτα», υπογράμμισε ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών.

«Τα αίσχη για τη θρησκεία και η βεβήλωση των θρησκευτικών συναισθημάτων είναι αδιανόητα με τον ίδιο τρόπο όπως είναι και οι προσβολές σε σχέση με την εθνική ταυτότητα κάποιου. Η σημερινή Ευρώπη πνίγεται με τα αποβράσματα που ανακάτεψε η ίδια καθώς προσπάθησε να συνδυάσει την πολυπολιτισμικότητα και τις φιλελεύθερες αξίες», τόνισε ο πατριάρχης Κύριλλος.

Ο πατριάρχης είπε ότι η Ρωσία είχε αρκετή κοινή λογική σε νομοθετικό επίπεδο, έτσι ώστε να αποφύγει ενέργειες, όπως τη δημοσίευση των θρησκευτικών γελοιογραφιών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *