Σχέδιο Β’ για τις 1.000 απολύσεις

Από την αξιολόγηση των δομών 129 ΝΠΙΔ και Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου θα προβλεφθούν περίπου 1.000 απολύσεις προσωπικού…

μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου η κυβέρνηση να έχει έτοιμο το «Σχέδιο Β» και να συμπληρωθεί ο αριθμός των 4.000 υποχρεωτικών απομακρύνσεων, όπως αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης…

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΤΡΟΪΚΑ
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, που έχει αναλάβει εποπτικό ρόλο στην εφαρμογή της κινητικότητας στο Δημόσιο, έχει εισηγηθεί στην τρόικα να παραχωρηθεί δίμηνη παράταση για τους 12.500 υπαλλήλους που πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, έχει προκηρύξει έργο 750.000 ευρώ προκειμένου να αξιοποιηθεί από τα υπουργεία για την αξιολόγηση των δομών σε φορείς που εποπτεύουν.

Στη συνεδρίαση υιοθετήθηκε πλήρως η εισήγηση του Κυρ. Μητσοτάκη να προσμετρηθούν στον τελικό αριθμό των απολύσεων για φέτος τυχόν απολύσεις στις αμυντικές βιομηχανίες ή συμβασιούχων που εργάζονται με προσωρινές διαταγές.

Στις απολύσεις έχουν προσμετρηθεί 2.662 αποχωρήσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ μετά το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ αναμένονται 400-500 απολύσεις επιόρκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κυβερνητικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην προχωρήσει σε «λουκέτα» δημόσιων οργανισμών, αλλά μετά την αξιολόγηση των φορέων, να υπάρξει αναλογική κατανομή υποχρεωτικών αποχωρήσεων ανά φορέα ανάλογα με το δυναμικό του.

ethnos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *