ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι συνέπειες των μέτρων που επιβάλει η Κυβέρνηση με την Τρόικα, υπακούοντας στις επιταγές του μεγάλου Κεφαλαίου, των κερδοσκόπων και των Τραπεζών κατεδαφίζουν ανελέητα και τις παροχές υγείας προκειμένου να βγουν από την κρίση και τα αδιέξοδα που οι ίδιοι γέννησαν.
Κοντά ένα χρόνο από την δημιουργία του ΕΟΠΥΥ οι παροχές υγείας όχι μόνο δεν…
αναβαθμίστηκαν ποιοτικά, αλλά αντίθετα υποβαθμίστηκαν, με συνέπεια η πλειοψηφία των ασφαλισμένων να πληρώνει τις δαπάνες υγείας σαν να είναι ανασφάλιστοι, ενώ καταβάλουν κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η σημερινή κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας και τις επισημάνσεις μας:
1. Στήθηκε ένας Οργανισμός χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων χωρίς τις αναγκαίες υποδομές χωρίς το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσει και να παρέχει στους ασφαλισμένους του το δικαίωμα στην Υγεία .
2. Πως είναι δυνατόν να είναι βιώσιμος ο ΕΟΠΥΥ όταν ξεκίνησε με «άνοιγμα» 3,5 δις € ;
3. Από τον πρώτο χρόνο της ίδρυσής του περικόπηκε η κρατική επιχορήγηση στο 0,4% του ΑΕΠ από το αρχικά προβλεφθέν 0,6% (500.000 €) και σήμερα κινδυνεύει να βουλιάξει .
4. Η πολιτική επιλογή για τον ΕΟΠΥΥ γίνεται σε βάρος των 9.500.000 ασφαλισμενων.
5. Οι περικοπές που προβλέπονται στο νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ οδηγούν σε αδιέξοδο τους δικαιούχους του Οργανισμού.
6. Η επικείμενη κατάργηση των υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ, παραδίδει την περίθαλψη στον Ιδιωτικό Τομέα με απρόβλεπτες συνέπειες, ταυτόχρονα για όλους μας.
7. Η ιδιωτικοποίηση της υγείας μετά την κατάργηση των υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ, ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις για τους 3000 υγειονομικούς υπαλλήλους και τους 5000 γιατρούς του Οργανισμού.
8. Η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο 30% περίπου για τις παρακλινικές εξετάσεις αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα στο μειωμένο εισόδημά μας.
9. Ο ΕΟΠΥΥ μετά την ένταξη των άλλων Ταμείων (ΕΤΑΑ) σ’αυτόν, αφορά σχεδόν το σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ, τους εργαζόμενους στα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και το σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας, ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε αυτές τις πολιτικές με ένα πλαίσιο δράσης που να εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Διεκδικούμε την ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας , την δική μας και των παιδιών μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *