Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης με 48% έναντι 33% της Νέας Δημοκρατίας

Την πεποίθηση ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα θα υπερψηφιστούν από τη Βουλή εκφράζει το 83% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Η οργή και η αγανάκτηση πάντως των πολιτών συνεχίζει να αυξάνεται (23% το Σεπτέμβριο – 28% τον Οκτώβριο), με το 80% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο, το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου και….
το ίδιο ποσοστό (72%) να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.

Με 48% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας που λαμβάνει 33% στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με το «Βαρόμετρο» της Public Issue για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 43% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που λαμβάνει 29%.

Δημοφιλέστερο κόμμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι η ΔΗΜΑΡ με 41%, και ακολουθεί οΣΥΡΙΖΑ με 40%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 38%, η ΝΔ με 35%, η Χρυσή Αυγή με 21%, το ΚΚΕ με 20% και το ΠΑΣΟΚ με 19%

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης που λαμβάνει το 48% των θετικών απόψεων και ακολουθούν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπραςμε 41%, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με 40%, ο πρόεδρος της ΝΔΑντώνης Σαμαράς με 39%, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με 39%. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος λαμβάνουν 20% αντίστοιχα.

Το 73% θεωρεί ότι θα χειροτερέψει η κατάσταση της χώρας, ενώ μόνο το 11% εμφανίζεται αισιόδοξο. Κατά του Μνημονίου εμφανίζεται το 72% των πολιτών.

Την ίδια στιγμή, το 83% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα εγκριθεί από τη Βουλή το πακέτο μέτρων,τη στιγμή που μόλις το 9% θεωρεί ότι οι περικοπές θα καταψηφιστούν

Σε λάθος κατεύθυνση κινείται η χώρα, όπως απάντησε το 80% των ερωτηθέντων, ενώ το 13% θεωρεί ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *