Εξωγήινοι στην….. Ελλάδα

Παράξενα περιστατικά και υποθέσεις περί εμφάνισης εξωγήινων έχουν αναφερθεί και στη χώρα μας.

Ο Τύπος τις έχει καταγράψει σχεδόν όλες, ενώ άφθονες είναι και οι συνεντεύξεις με αυτόπτες μάρτυρες, λιγότερο ή περισσότερο αξιόπιστους.
Πολλά από αυτά τα περιστατικά έχουν…

βρει μια λογική εξήγηση.
Ένα ελάχιστο ποσοστό από τις καταγγελίες περί εμφάνισης Ούφο στην Ελλάδα παραμένει επιστημονικά ανεξήγητο – αν βέβαια θεωρηθούν άξιες έρευνας όλες οι μαρτυρίες.
Η σύγχρονη ιστορία «στενών επαφών» ξεκινά στις 24 Οκτωβρίου του 1954, όταν ο γεωργός Ηλίας Κορομηλάς, 84 χρονών, κατήγγειλε επώνυμα στο αστυνομικό τμήμα της Βαδούσας Αιγίου ότι είδε ένα διαστημόπλοιο στον ουρανό.
–>

Από τότε μια μακρά σειρά ανάλογων περιστατικών και φαινομένων έχουν καταγραφεί στα αρχεία των πανεπιστημίων και του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Πόσο εύκολο είναι, στην πραγματικότητα, κάποιοι εξωγήινοι να διασχίσουν το αχανές διάστημα με διαστημόπλοια καταλήγοντας στην αστρική μας γειτονιά;
Αχανείς αποστάσεις
Σύμφωνα με τον αστροφυσικό κ. Διονύση Σιμόπουλο, διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανηταρίου, οι διαστρικές αποστάσεις αποτελούν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο.
Ο ίδιος διευκρινίζει:
«Είναι αλήθεια ότι εκατομμύρια άνθρωποι σ’ ολόκληρο τον κόσμο πιστεύουν ακράδαντα στην πραγματικότητα ύπαρξης ιπτάμενων δίσκων και στη δυνατότητα εξωγήινων επισκέψεων από άλλα πλανητικά συστήματα.
Φυσικά, το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει ζωή στο διάστημα, ότι κατά καιρούς θα πρέπει να έχουν ανθήσει διάφοροι πολιτισμοί στο σύμπαν και ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να είναι το μοναδικό λογικό ον ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των γαλαξιών, είναι κάτι που όλοι σχεδόν οι επιστήμονες αποδέχονται σήμερα σαν κάτι το πιθανό.
Οι αποστάσεις όμως που μας χωρίζουν από τα άλλα άστρα και τους άλλους πιθανούς εξωγήινους πολιτισμούς είναι ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα.
Σκεφτείτε ότι, αν υποθέσουμε πως στο δικό μας Γαλαξία υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1.000.000 διαστημικοί πολιτισμοί, τότε για να μπορέσει ένα και μόνο διαστημόπλοιο απ’ όλους αυτούς να φτάσει μία και μόνο φορά στη Γη, θα έπρεπε καθένας απ’ αυτούς να εκτοξεύει 1.000 διαστημόπλοια το χρόνο επί 250 χρόνια συνεχώς και προς όλες τις κατευθύνσεις.
Έτσι, ακόμα κι αν κάποιοι εξωγήινοι κατορθώσουν να δημιουργήσουν την τεχνολογία εκείνη που θα τους επιτρέψει να καλύψουν την άβυσσο των διαστρικών αποστάσεων, οπωσδήποτε δε θα το έκαναν με τη βοήθεια των δεκάδων διαφορετικών μοντέλων Ούφο που κατά καιρούς αναφέρονται.
Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που ένας εξωγήινος πολιτισμός βρισκόταν σε απόσταση χιλίων μόνο ετών φωτός από μας, μια απλή ανταλλαγή μηνυμάτων θα απαιτούσε την παρέλευση 2.000 χρόνων.
Και το άσχημο είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό, αφού η ταχύτητα του φωτός περιορίζεται στα 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, μια ταχύτητα-όριο για το σύμπαν, την οποία τίποτα το υλικό δεν μπορεί να υπερβεί έστω και με την πιο «μαγικά» αναπτυγμένη τεχνολογία. Μέσα σ’ ένα σύμπαν που ίσως και να σφύζει από ζωή, είμαστε απομονωμένοι σαν σε καραντίνα…».
http://periergaa.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *