Συμβολικό διήμερο κλείσιμο του ΑΠΘ

Το συμβολικό κλείσιμο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) την ……….
Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Όπως αναφέρει η διοίκηση, το ΑΠΘ έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση των λειτουργικών του δαπανών κατά 33% και προσθέτει πως οποιαδήποτε μείωση της χρηματοδότησής του επιφέρει έκπτωση του επιπέδου των ακαδημαϊκών του υπηρεσιών.

Ακόμα επανέλαβε το αίτημα έγκρισης από το υπουργείο Παιδείας της έκτακτης επιχορήγησης, περίπου οκτώ εκατ. ευρώ, για τους μισθούς των περίπου 800 εργολαβικών υπαλλήλων και ζήτησε από το σωματείο τους να ορίσει προσωπικό ασφαλείας στην καθαριότητα, προκειμένου να τηρούνται υποτυπωδώς οι κανόνες υγιεινής. Το θέμα θα συζητηθεί σε γενική συνέλευση των εργολαβικών υπαλλήλων την Δευτέρα.

Επιπλέον, ζητεί από το υπουργείο την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού των ήδη εκλεγμένων μελών ΔΕΠ του καθώς και τη χορήγηση πιστώσεων για θέσεις διδασκόντων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του εκπαιδευτικού του έργου.

Τέλος, για την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου αποφασίστηκε πορεία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στις 11:00 ενώ για την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, συγκέντρωση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στις 19:00.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *