“Α λα Καρτ” παροχές υγείας στα ασφαλιστικά ταμεία από το ΕΣΥ!

Με ειδική λίστα θα γίνεται η κατανομή των ασθενών , που μπαίνουν στα νοσοκομεία και είναι ασφαλισμένοι στα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο – «σκούπα» του υπουργείου Υγείας.
Έτσι βάσει των συμπτωμάτων και της διάγνωσης, η ειδική λίστα θα …..
προβλέπει πώς θα αντιμετωπιστεί και ποιο θα είναι το κόστος αποζημίωσης από το ασφαλιστικό του ταμείο. Επίσης μπαίνει φραγμός στις δωρεάν εξετάσεις και επισκέψεις στα κέντρα υγείας και καθιερώνεται εισιτήριο των 3 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα ο ασθενής προκειμένου να κάνει εισαγωγή σε νοσοκομείο, θα πρέπει να έχει παραπεμπτικό γιατρού και χωρίς παραπεμπτικό θα εισάγονται μόνον όσοι διακομίζονται επειγόντως με το ΕΚΑΒ και χρειάζονται άμεση φροντίδα. Οταν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη επείγουσας αντιμετώπισης περιστατικών υγείας , ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται σε κάποια μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς και σε συμβεβλημένο γιατρό των ασφαλιστικών ταμείων.
Στα πλαίσια αυτά προβλέπεται οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα ενταχτούν στον ενιαίο φορέα πρωτοβάθμιας υγείας που θα καταθέτει κάθε τρίμηνο αναφορά πεπραγμένων στις διοικήσεις των 7 υγειονομικών περιφερειών. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα πληρώνουν τον ενιαίο φορέα και αυτός θα εξοφλεί τους λογαριασμούς σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα που παρέχουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Οι αλλαγές θα ισχύσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011, με την ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο τι θα γίνει με τους γιατρούς των ασφαλιστικών ταμείων και ειδικά του ΙΚΑ, οι οποίοι βρίσκονται σε ιδιαίτερο καθεστώς εργασιακών σχέσεων.
Τέλος σύμφωνα με πηγές του υπουργείου αναμένεται να δρομολογηθούν ενιαίες συμβάσεις όλων των ασφαλιστικών ταμείων και με τον ιδιωτικό τομέα.

ΝΕWSN.WORDPRESS.COM

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΞΥΛΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΤΕ
  ΟΛΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΗ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΣΑΝ ΑΡΝΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Θα ισχύει και για τους βουλευτές; Ο πάγκαλος με τον μπενιζέλο χρειάζονται από 2 κρεββάτια ο καθένας.

  Reply
 3. Ανώνυμος

  ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ;
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΕΙΡΑ , ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

  Reply
 4. Ανώνυμος

  ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΛΥΝΤΣΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

  ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ.

  ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΞΩ ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΜΑΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΟΡΤΕΣ.

  ΕΧΟΥΝ ΤΡΥΦΕΡΟ ΚΡΕΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΤΑΙΣΜΕΝΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΤΟΣΟ ΚΡΕΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ.

  ΝΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΖΕ!!!

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *