γλώσσα html για την κατασκευή ιστοσελίδων

Η γλώσσα html είναι η βάση για να ασχοληθεί κάποιος με την κατασκευή ιστοσελίδων. Η κατασκευή ιστοσελίδων μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και πολλά εργαλεία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν html editor όπως είναι το dreamweaver ή το front page για να κατασκευάσουμε μια στατική ιστοσελίδα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το joomla ή το wordpress ή το drupal για να κατασκευάσουμε μια δυναμική ιστοσελίδα. …
Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε απλό html για να φτιάξουμε μια στατική ιστοσελίδα. Όποιο δρόμο και να ακολουθήσουμε, όποιο εργαλείο και να επιλέξουμε, η κατασκευή ιστοσελίδων απαιτεί καλή γνώση html.

Πολλοί επιλέγουν να μάθουν ένα πιο απλό εργαλείο όπως τα παραπάνω που αναφέραμε (joomla ή το wordpress ή το drupal ή dreamweaver ή front page). Όμως αυτό είναι μεγάλο λάθος. Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με κατασκευή ιστοσελίδων χωρίς να γνωρίζει τη γλώσσα html είναι σαν να χτίζει στην άμμο. Δεν θα έχει τις σωστές βάσεις, πολύ συχνά θα του παρουσιάζονται δυσεπίλυτα προβλήματα.

Εάν γνωρίζουμε τη γλώσσα html θα μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας εύκολη όταν το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε δεν κάνει ακριβώς αυτό που θέλουμε. Σε αυτή την περίπτωση, θα ανοίξουμε τον html editor και θα κάνουμε τη δουλειά μας όπως ακριβώς θέλουμε. Επίσης, ενδέχεται να πρέπει να κάνουμε αλλαγές σε ιστοσελίδα από άλλον υπολογιστή, όπου δεν υπάρχει το πρόγραμμα που έχουμε συνηθίσει. Σε αυτή την περίπτωση η γνώση της html θα αποδειχθεί πολύτιμη.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητη η γνώση html είναι η προώθηση ιστοσελίδων. Στην προώθηση ιστοσελίδων πρέπει να γράψουμε κατάλληλα τον κώδικα ώστε το google να καταλάβει οτι η σελίδα μας είναι η καταλληλότερη για το συγκεκριμένο ερώτημα αναζήτησης. Αυτό που προσέχουμε στην προώθηση ιστοσελίδων είναι κάποιες ετικέτες html τις οποίες ο καλύτερος τρόπος για να τις διαμορφώσουμε όπως ακριβώς θέλουμε είναι η γλώσσα html. Οι απλοί html editors συνήθως δεν μας επιτρέπουν να διαμορφώσουμε αυτές τις ετικέτες με εύκολο τρόπο, επομένως δεν είναι κατάλληλα για την προώθηση ιστοσελίδων. Αυτά τα προγράμματα είναι καλά μόνο για τους αρχάριους που αδιαφορούν για την προώθηση της ιστοσελίδας τους. Όσοι μόμως θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με την προώθηση ιστοσελίδων πρέπει πρώτα από όλα να μάθουν τη γλώσσα html.

γλώσσα html για την προβολή στα Social Media

Η καλή γνώση html είναι απαραίτητη επίσης και στην προβολή στα Social Media. Εάν θέλουμε να κάνουμε σωστή προώθηση ιστοσελίδων τότε πρέπει προσέξουμε πολύ την προβολή στα Social Media. Το google λαμβάνει πολύ σοβαρά τα μηνύματα από τα social media. Γιαυτό πρέπει να φροντίζουμε ώστε να τοποθετούμε τα μηνύματά μας με κατάλληλο τρόπο. Μόνο με τη γλώσσα html μπορούμε να κάνουμε σωστά την προβολή μας στα Social Media, διότι έτσι θα μπορούμε να ρυθμίσουμε κατάλληλα τις ετικέτες html.

Τέλος η γνώση html μας επιτρέπει να κάνουμε πολύ καλύτερα τη διαφήμιση στο Google. Το google επιβραβεύει τις καλογραμμένες σελίδες συνεπώς οι γνώστες html έχουν ένα επιπλέον ατού στα χέρια τους όταν πάνε να κάνουν διαφήμιση στο Google. Όσο πιο καλογραμμένη είναι μια σελίδα, τόσο καλύτερα θα πάει η διαφήμισή της στο google. Και εδώ να σημειώσουμε οτι με την πάροδο του χρόνου και την αύξηση του ανταγωνισμού η διαφήμιση στο Google αρχίζει να γίνεται δύσκολη και να απαιτεί να λάβουμε σοβαρά υπόψη όλες τις λεπτομέρειες στις οδηγίες που δίνει το google.

Πηγή: infopolis.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *